torsdag 14 januari 2010

Att piffa upp en kär vän kan bli fel ibland...



Vissa rätter går inte att ändra på!

Vilda: men inte den här gången!

Jag älskar en enkel sellerirotsallad med massvis med citron och färsk grovmalen svartpeppar men igår smakade den inte riktigt som jag mindes så jag slängde i lite grejor och fick någonting som liknade en riktigt fräsch bulgursallad (ingen torr sån där som fyller munnen alltså)...

Vildas nya sellerisallad (2 pers)

1 stor rotselleri
0,5 dl pinjenötter
4-5 pekannötter
1 citron
4-5 soltorkade tomater
1 dl färsk oregano
salladslök
gräslök
cayennepeppar
svartpeppar
shoyu

Skala och skär upp rotsellerin, kör ner den i matberedaren tills den är stor som risbitar. Häll i juicen från en citron, pekannötter, pinjekänor och mixa igen. Häll "smeten" i en skål. Hacka upp de soltorkade tomaterna, sallads- och gräslöken och blanda i selleriröran. Smaksätt med kryddor.

Nu när det är vinter kan det vara gott att värma rätten lite i torkugn.

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.


3 kommentarer:

  1. Åh, det ser gott ut. Har redan skrivit upp ingredienserna på inköpslistan. :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra... berätta hur det blev :-)

    SvaraRadera
  3. Okay, I can't translate this but I love the pictures! :) The one of your sweet babe nibbling on the cucumber is too cute! My son isn't a fan of cucumber like that but is of celery! I just have to watch the strings. Also, there was a pic of raw lasagna that looked so good!

    SvaraRadera