fredag 4 juni 2010

Även små uppdrag är trevliga!


Erik: Igår hade vi vårt hittills minsta cateringuppdrag i form av en härlig chokladtårta och en nötfri chokladmousse. Från Vilgots dagis hade man beställt rådesserter till ett kollegiemöte. Känns jättekul att man är så nyfiken och vill prova våra goda bakverk.

I frökens famn...

Vi har tidigare pratat oss varma kring vår sons dagis men vi kan inte nog förmedla vår glädje över att han hamnat där - det är ett litet paradis! Runt dagiset strövar highland cattle och små höns, där finns pittoreska trähus och blommande örter. Jag tror inte Vilgot är stor nog för att fatta hur bra han har det. ;o) Så fort man kommer dit och möter alla i personalen och ser omgivningarna så blir man på bättre humör. Jag känner ibland själv att jag skulle vilja gå där och bara gräva i sandlådan och jaga humlor. Undrar om de har platser kvar i storbarnsgruppen?


Vilgots paradis.

Nu börjar en helg och med den öppet café. Vilda har laddat upp med en spännande helgmeny, och idag vankas risotto på mandelmjölk med nötparmesan, marinerade klockchampinjoner och lättorkade tomater. Ju längre titel desto bättre, inte sant? Nej men, skämt åsido, vad det gäller de råa kreationerna så behövs långa beskrivningar för att man just vill berätta för en "oinvigd" besökarskara vad det är; det är zucchinipasta, det är ingen vanlig gräddrisotto och det är inte falafel på kokta kikärtor...utan något helt annat. Osv. Sen är det rätt kul att med viss självironi leka lite Erik Lallerstedt.

Tepaus i solen på jobbet funkar också.

På övervåningens lager har vi nu fått in en stor last med ekologiska örter (rötter, bark, gräs m.m.) av alla de slag, och under sommaren kommer vi successivt att lägga in dem på vår webshop. Vi har just upptäckt en helt ny spännande värld av välgörande örter och brygger härliga teer på kvällarna av ashwaganda, he shou wu och gojibär. Känns verkligen perfekt för en huttrig försommarkväll.


Härlig mintchokladchockscake

Botten:
2 dl cashew
1 dl pekan
3 dl gröna russin
1 dl deglet nour dadlar

Mixa i matberedare tills du får en fin "deg" utan för mycket stora nötbitar. Täck botten av en form med löstagbara kanter.

Chokladsmeten:
3 dl sesammjölk
2 nävar cashewnötter
2 dl kakaosmör, smält i torkugn eller vattenbad
2 dl kakaopulver
4-6 droppar mintextrakt
0,5 dl yacon (det går att söta med agave eller dadlar också, lite billigare)

Mixa i mixer tills du får en jämn sörja. Häll över tårtbotten och ställ in i frysen en halvtimme. Förvara sedan i kylskåp. För att "swirla", gör lite extra smet utan kakao, häll i punktvis på tårtan efter kakaosmeten och rör sedan sakta om. Strö kakaonibs över den färdiga kakan och myntablad som finishing touch (OBS, det är citronmeliss på bilden, det fanns inget annat i dagis örtagård).

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

2 kommentarer:

  1. Super, så trevligt att dagis kollegiet var på! Antar att de är fett nyfikna om de träffar er dagligen!

    Trevlig feature förresten, det där med lilla byline-bilden, I like it! :)

    SvaraRadera
  2. Men guud vad den ser underbar ut!

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet