Att ordna en träff för i princip självkostnadspris, och sedan lägga ribban lagom högt för att alla ska hinna med att delta i det mesta, och samtidigt känna sig avslappnade känns som ett jättebra recept för att sprida kunskap och vetskap om raw food. Vi hoppas kunna vara med i arbetet med att få till många fler kurser och events med hälsa i fokus här på Kroppefjäll. Det känns också spännande att vara med och införliva den kunskap de gamla "rävarna" besitter i den nya våg av raw food som nu, faktiskt, sveper över en stor del av Europa och USA. Dan Uhrbom som driver gården har sysslat med råkost i 30 år och skapar underbara pizzabottnar, kex, välgörande bakterieblandningar och mättande s.k. Schnitzerkost (groddad säd blandat med rivet äpple, bovete, lingon, ingefära och säkert något mer). Bakom hans något blygsamma framtoning döljer sig massor av ovärderlig erfarenhet som vi gör bäst i att ta till oss.
Efter ett avslappnande bad i jacuzzin våningen under släcker vi nu ljuset och laddar upp inför en spännande dag imorgon (och nej, jag jobbar faktiskt inte här utan tar mest hand om Vilgot, går skogspromenader, och laddar upp batterierna!).
God natt!
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Hej! Vill bara berätta att jag just har upptäckt er. Att ni inspirerar mig. Att jag tycker det är spännande, kul och bra det ni håller på med. Själv driver jag ett mer traditionellt café med min sambo. Det är så dubbelt det där. Jag älskar ju att baka. Bröd och godsaker. Det ligger mycket kultur och symbolik i det där. Samtidigt kan jag inte stå för det till hundra procent alla dagar. Kom för tusan inte hit och köp onyttiga kakor liksom.. Vi får se hur det utvecklar sig.
SvaraRaderaÖnskar er en massa framgång
Vad härligt det låter! Och Kroppefjäll som är så fint, har dock aldrig varit där under sommarhalvåret.
SvaraRaderaHoppas det kommer fler chanser att åka på en sån här helg, jag blir lite sugen :)
Anna: Varför inte börja introducera lite råa godsaker till kunderna då? Beror kanske på vilken kundkrets ni har, men de flesta har faktiskt väldigt lätt att ta sådant till sig.
SvaraRaderaDahls Bakeshop på Östra Hamngatan i Göteborg säljer ju tex, bärpaj, carobbollar och zucchinipasta utöver sitt traditionella sortiment. Det verkar funka bra för dem.
Hej Henrik! Det du skriver slog mig typ fem minuter efter jag skickat inlägget. Det där beteendet är så typiskt (mig). Varför önska när man kan göra? Känner mig än mer peppad av din kommentar. Jag ska ta på mig uppgiften att lära Kristinehamnarna äta råa godsaker. Nu ska jag bara leta recept!
SvaraRadera