
En sak vi vet nu efter helgen är att vi måste göra två köp: en glassmaskin och ett parasoll (eller två). Det är härligt att spendera varje femminuterspaus man får ute på caféaltanen; det är längesedan jag fick möjlighet att skaffa mig en riktig bränna (eller underhålla den från Teneriffa;-), de senaste somrarna har vi mest varit inomhus. Samtidigt är det inte lika mysigt för våra gäster att steka medan de äter och vi har haft flera hungriga/ nyfikna som kommit och gått enbart på grund av den bristande skuggan. Det är synd för det var fantastiskt goda luncher som åstadkommits i helgen.
I lördags blev det:
Krämig gurk- och myntasoppa
(serverades med hommusbollar)
2 liter mandelmjölk
3 gurkor
en tunn näve gräslök
1 tjock näve mynta
1 avokado
1 banan
salt
peppar
hampafrön
citron
Mixa alla ingredienser. Servera med grovmalen svartpeppar, salt, hampafrön och några skvättar citronsaft. Jättegott och somrigt. Smakar nässelsoppa...
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida
råvarubutiken.
Härligt uppfriskande och balanserande! Hoppas att jag kan komma och smaka snart! <3
SvaraRaderaElenore