söndag 19 september 2010

"Rostad lök"

Vilda: Nej, vi behöver inte prata politik. Inte än. Vill vi prata politik, kan vi göra det på facebook. Jovisst, mat är politik, i allra högsta grad. Men kolla här vad man kan göra för att inte tänka politik:

Rostad lök:


2-3 gula lökar
10 små charlottenlökar
0,5 dl olivolja
0,5 dl tamari
svartpeppar
curry
pressad vitlök
paprika
cayennepeppar
2 dl groddad amarant (8 timmars blötläggning, 1,5 dagars groddning, sedan torkade i torkugn)

Skiva löken och torka i torkugn (eller lägsta temperaturen på vanlig ugn med luckan öppen på glänt) 1 timme. Förbered under tiden marinaden. Blanda olja, tamari och kryddor. Marinera sedan den torkade löken i blandningen ca 30 minuter. Vänd lökringarna i den groddade amaranten och torka igen ca 3-5 timmar.

Gott att äta till allt möjligt. Exempelvis Eriks färgglada pasta med paranötspesto.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar