måndag 30 juni 2014

Sommar, sol och glass!

Vilda: Sådär ja, så var det fina vädret fixat. Och tre finfina kockar till cafét. Min stolte far har tagit en självklar plats i köket och läser "den tekniske kocken" som kvällslektyr och vill aldrig åka tillbaka till sin lägenhet i Malmö.

På vår käre medarbetare Fabians begäran kom pappa fram till detta recept på lucumaglass:


Kokos-, hallon- och lucumaglass
för 2 personer

2½ dl cashewnötter
1 dl vatten
1 msk lúcumapulver
3 msk riven kokos
3 msk kokosolja
3 msk kokossocker
1–3 msk frusna hallon

Kör cashewnötterna i köksmixern till en mjuk kräm. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa ihop. Lägg över i en form/paket och ställ in i frysen över natten. Ta fram och låt tina minst en kvart innan du ska äta den. Serveras med frusna hallon och en nypa kokossocker. ¡Buen provecho!


Barnen gillar:

Barn 1, 13 år: i Atlanta med sin pappa, därav inte smakat
Barn 2, 5 år: verkar slinka ner
Barn 3, 2,5 år: inte så intresserad men äter några tuggor
Barn 4, 6 veckor: nöjer sig med bröstmjölk ;-)

Love,
Vilda


PS: köp raw food och superfoods på råvarubutiken.

1 kommentar:

  1. hej! jätte fin blogg, har följt den länge! jag var rawfoodare i sex år men har nu gått tillbaks till mer animalisk föda. har en liten fråga till er... det är så att min kille e vegan. men jag har fått en idee om att veganer e mindre fertila (mina hormoner la ner när jag var vegan) och oroar mig lite för detta då jag gärna vill ha barn... men kom o tänka på att ni ju verkar minst sagt fertila;) Är ni helveganer, och hur länge har ni isf varit det?
    hjärtliga hälsningar
    åsa

    SvaraRadera