onsdag 8 juli 2015

Dagens sallad: Kiwi- och chilipekan

Dagens sallad, episod 2: Kiwi- och pekan


Kiwi- och chilipekannötssallad:


Valfritt salladshuvud
Blandade groddar
2 x mogna kiwifrukter
1 dl pekannötter
1 nypa chilipulver/ cayennepeppar
1 msk agave/ kokosnektar
1 nypa salt

Dressing:

1 dl cashewnötter
1 msk tamari
1 msk honung
1 tsk rökt paprikapulver
ev. chili
vatten


Att göra dagen innan (snabbvarianten är att lägga till kryddorna i dressingen istället): blötlägg pekannötter i 1-2 timmar. Häll av vattnet och skölj. Krydda de våta nötterna med chili/ cayenne, salt samt agave/ kokosnektar. Rör om så kryddan sprider sig väl. Ställ in i torkugn i några timmar. 

Riv av salladsbladen, skölj och lägg i en skål. Lägg i groddblandningen. Skiva kiwin och lägg över groddarna. Hacka pekannötterna (eller inte) och toppa salladen med. 

Mixa alla ingredienser för dressingen i mixer. Häll över salladen. 





Love love love
Vilda




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar