Vilda: Så blev det 2011 och vi firade kvällen hos vänner med raw food-buffé och "champagnespannsceremoni".
Apelsincarpaccio med pekannötter och sherry
Var och en hade skrivit upp det vi ville undvika 2011 och det vi ville införa i vårt liv 2011. Jag skrev en lång, alltför detaljerad lista på allt jag skulle göra mig av med (jag ska vara "pro-active" inte "reactive", "jag kan skratta, jag är inte rädd" m.m.) men när jag skulle skriva det jag ville ha i mitt liv blev det mer generellt, ett helt nedklottrat papper med clichéer som KÄRLEK och YOGA och FAMILJEGLÄDJE. Efter att vi specificerat våra önskemål gick vi ut på gatan i St Olof och ställde en champagnespann i den stora snövallen, säkert 6 meter hög, som bildat en vägg mitt på vägen. Sedan fick vi föreställa oss att vi stod i en dörrkarm och tittade tillbaka på det gångna året och på allt vi önskar att vi hade sluppit. Så brände vi minuspappret. Sedan fick vi gå genom dörren, stänga den bakom oss och se på alla vägar framför oss och se hur en väg är klarare än de andra. Så fick vi bränna pluspappret också och börja gå den rätta vägen.
En ny väg i år är alltså att vi påbörjar våra liv som särbos. Nu bor jag i Rörum, den vackra lilla byn våra barn går i skolan i. Jag hyr en faktastisk lägenhet som är ledig tills turistsäsongen börjar (så får vi väl se vad som händer sen). Det känns helt otroligt. Vilken möjlighet vi har gett oss själva!
Andra nyheter är att vi fått tag på färska "unga" kokosnötter. Detta ska jag och Henrik försöka skriva om inom kort.
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Viggis hörna
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Hej Vilda, grattis till nya hemmet och till ett fantastiskt beslut till att aktivt påverka relationen till det bättre :-)
SvaraRaderaJag småler lite för mig själv för jag tänkte skriva till dig och fråga vad du brukar ersätta unga kokosnötter med i olika recept från varmare breddgrader och så ser jag att ni fått tag i young coconuts...Jag är ändå nyfiken på om du brukar ersätta dessa med något annat som funkar likvärdigt? Ha det gott! Kram, Sanna