Vårt kök före
Det började med ett litet besök i gamla hemkvarter. Det kök som jag vet att min käre make slitit med den senaste veckan skulle visas upp och jag skulle sova över i min gamla säng och så skulle vi göra snacks och sitta och jobba hela natten (nja, det verkar inte som att vi har lärt oss det där med att "träffas" på rätt sätt ännu).
"Du får stanna i bilen i typ tre minuter okej?" sa han när vi parkerat och han kom ihåg att det stod disk framme. Jag gick ur bilen men lät Vilgot leda mig långsamt ner mot huset genom (eller på) den stenhårda snön. Vi spatserade i månskenet, halkade omkring, Vilgot pekade på katten Barack och skrattade. Vi kom ändå fram för tidigt och fick stå och knacka ett tag för att familjens fadersgestalt skulle släppa in oss.
Jägmästarbostadens kök anno 2011
Men vad skådade mina ögon om ej ett paradis? Ett rent, ljust (ganska i alla fall), mysigt krypin med gott om plats för att sätta sig vid matbordet. Plats fanns också på arbetsbänkarna där maten kommer att lagas och inspirerande bokhyllor med kokböcker och brädspel istället för kökssoffa och en gammal byrå från hotellet i Stockholm...
Det var en fantastisk upplevelse. Och precis som Erik kände jag också bara för att hänga lite i köket så fort jag fick tillfälle. Jag blev också hoppfull inför framtida matlagningsinspiration. Den som jag fått tillbaka nu sedan flytten och som jag inte för allt i världen vill bli av med. Kanske kommer jag att kunna bibehålla den i detta kök när jag flyttar hem igen.
Rosenblads kök före (ingen arbetsyta utöver det man skådar på bilden)
Matlagningsinspirationen tog vi med oss till nästa köksinvigning hos far min. Efter att ha kommit över en mindre summa likvida medel bestämde sig
Johan Rosenblad, vår första konvertit, för att bygga om köket. Också för att matlagningsinspirationen havererat så där någonstans mellan den trettiofemte fikongröten och den femtonde mangosmoothien.
Herr Rosenblads kök anno 2011 (arbetsyta även bakom kameran)
Så vi stod i samlad trupp och lagade mat hela dagen.
Här är resultatet:
Sötpotatiscyrry, Kires norirullar, tabouleh, zucchinirullar med pinje- och broccoliost samt pinot noir-sås, fyllda marinerade svampar, grönkålschips, sjöspaghetti med guacamole och jordgubbstårta.
Hejdå från morfars bardisk!
RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet
Lovely <3
SvaraRaderakram emma
Kram själv...
SvaraRaderaNu saknar jag era inlägg igen! :-)
SvaraRadera/Maria