Dagens sallad episod 5:
Jordgubbsallad med snabbpicklad rödlök och fänkål
3 dl jordgubbar
1 halv fänkål
1 valfritt salladshuvud
Balsamvänäger
ev. spirulinaströssel
Snabbpicklad rödlök
1 (eller fler om du vill göra och ha i kylen) rödlök
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk kokossocker
1 nypa salt
Några kvistar timjan
ev. rödbetsjuice för färgen
Börja med att pickla rödlöken. Skiva löken fint. Blanda med ingredienserna för spadet och låt stå medan du gör resten av salladen. Rester av den picklade löken kan du spara i kylskåpet till senare rätter i minst en vecka.
Klyfta jordgubbar, skiva fänkål, riv sänder salladsblad och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Toppa med den snabbpicklade rödlöken.
Servera med balsamvinäger.
Denna sallad passar bra att servera spirulinaströssel till.
Trevlig lördag!
Vilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar