På begäran :-)
Raw kola- och nougatbars
Chokladtäcke
1 dl kokosolja
50g kakaosmör
1 dl kokossocker
1,5 dl kakaopulver
Nougattäcke
100g kakaosmör
1 dl mesquite
0,5 dl lucuma
1 tsk vanilj
0,5 dl carob
1 dl kokossocker (eller mer)
1 dl bovetepuffar (kan uteslutas)
Kolatäcke
20 dadlar (antingen medjool eller blötlagda deglet nour)
1 dl valnötter
1 nypa vanilj
1 krm salt
0,5 dl kokosolja
Chokladtäcke:
Smält kokosolja tillsammans med kakaosmör, blanda i alla övriga ingredienser. Klä är gratängform/ plåt med bakplåtspapper och häll ca hälften av chokladtäcket i botten av formen. Ställ in i frysen.
Smält kakaosmöret. Blanda med mesquite, carob, lucuma, vanilj och kokossocker. Häll i det puffade bovetet (för extra krispighet).
Kolatäcket:
Mixa dadlar och valnötter i matberedare tills du får en jämn smet. Häll i vanilj, salt och kokosolja. Kör försiktigt igång matberedaren bara så pass länge att kokosoljan är integrerad i smeten.
Montering
Ta ut formen/ plåten ut frysen. Bred på nougattäcket följt av kolatäcket. Avsluta med resten av chokladen. Ställ in i frysen 20 minuter/ kylen 1 timme innan servering.
Lycka till!
Vilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar