fredag 24 juli 2015

Raw kola- och nougatbars

På begäran :-)


Raw kola- och nougatbars


Chokladtäcke

1 dl kokosolja
50g kakaosmör
1 dl kokossocker
1,5 dl kakaopulver

Nougattäcke

100g kakaosmör
1 dl mesquite
0,5 dl lucuma
1 tsk vanilj
0,5 dl carob
1 dl kokossocker (eller mer)
1 dl bovetepuffar (kan uteslutas)

Kolatäcke

20 dadlar (antingen medjool eller blötlagda deglet nour)
1 dl valnötter
1 nypa vanilj
1 krm salt
0,5 dl kokosolja

Chokladtäcke:

Smält kokosolja tillsammans med kakaosmör, blanda i alla övriga ingredienser. Klä är gratängform/ plåt med bakplåtspapper och häll ca hälften av chokladtäcket i botten av formen. Ställ in i frysen.



 Nougattäcke:

Smält kakaosmöret. Blanda med mesquite, carob, lucuma, vanilj och kokossocker. Häll i det puffade bovetet (för extra krispighet).


Kolatäcket:

Mixa dadlar och valnötter i matberedare tills du får en jämn smet. Häll i vanilj, salt och kokosolja. Kör försiktigt igång matberedaren bara så pass länge att kokosoljan är integrerad i smeten.


Montering

Ta ut formen/ plåten ut frysen. Bred på nougattäcket följt av kolatäcket. Avsluta med resten av chokladen. Ställ in i frysen 20 minuter/ kylen 1 timme innan servering.


Lycka till!
Vilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar