Honungsglacerade rotfrukter med citron- & timjankräm
2 morötter
2 palsternackor
1 kålrot
1 rot av en broccoli
(andra rotfrukter går lika bra)
5 msk olivolja
3 msk kallpressad, mörk honung
2-3 msk rosmarin, helst färsk men det går bra med torkad
3 pressade vitlöksklyftor
lite shoyu
Salt & svartpeppar
Sås:
0,5 dl cashewnötter
1 dl vatten
En halv pressad citron
Zesten av en hel citron
Timjan
Salt
Mycket svartpeppar
Skär alla rotfrukter i stavar och blanda med resten av ingredienserna. Lägg på bakplåtspapper och sedan in i torkugn i ca 4-5 timmar. Mixa ingredienserna till cashewsåsen till en slät smet. Servera till rotfrukterna med grönt, goddar och färska mogna tomater (när det blir dags för såna)
Panforteröra med frysta bär
0,5 dl hackade mandlar
0,5 dl hackade hasselnötter
1 liten näve gröna russin
4-5 jättesega dadlar
0,5 dl kakao
1 dl mandelmjöl
kanel
kardemumma
ingefära
nejlika
muskot
salt
1 dl agave (jag använde yacon men den är ju lite dyrare så man måste inte använda den)
Tillbehör:
1 banan
Så mycket frysta björnbär som du orkar proppa ner
Casewgrädde (cashew, vatten + 1 tsk honung)
Rör ihop allt. Torka i torkugn ca 4-5 timmar. Servera med hackad banan, frysta bär och cashewgrädde. Hacka allt i skålen innan avnjutning.
Cheerio!
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Mmmmmm...nå ble jeg sulten:-))
SvaraRaderaSuuuperdeilig dag & Klemmm Randi
Tack detasmma :-)
SvaraRaderaFood looks terrific!
SvaraRadera