Mamma Irène: Torsdag. Idag har jag lagat mat under Vildas ledning. Känner att jag behöver inspiration om jag ska kunna gå vidare hemma. Detblev sk "Köttfärssås " men mycket godare på Rawfood vis. solrosfrön, svarta oliver,soltorkade tomater.tomater kryddat med rosmarin,vitlök och svartpeppar.Fräscht serverat på två stora salladsblad överstrött med hackade champinjoner,kapris och groddar.Mmmm.! Förut har jag mått bra men nu mår jag bättre, att jag tappat nästan tre kilo är ju en bonuseffekt.
(Erik: På vårt initiativ har mamma fått gå ur den hårda detoxkuren och detoxar nu på normalnivå med blandad raw food. Detta för att hon ska få en chans att sätta sig in i matlagningen lite mer, bli inspirerad och inte bara ha huvudet fullt med energisoppa och alger när hon kommer hem till pappa. Därför fick hon igår avnjuta en bit av en gräddtårta som Vilda slängde ihop på fem minuter. Jag åt lite för mycket och gick och la mig för mätt. Men ni ser ju på bilden - hur ska man kunna värja sig???)
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Nej det går ju faktiskt inte att låta bli en sådan tjusig tårta, hi, hi. Den där "köttfärssåsen" lät ju riktigt smarrig.
SvaraRaderaWow vilken tårta!
SvaraRaderaInte utan att jag blir nyfiken på ingredienserna. Skulle gärna ge mig på att återskapa undret!
Tant grön: Ja det är den verkligen. Särskilt till lite rotfruktspasta eller något.
SvaraRaderaKakan: den må se svår ut men icke.. degen är bara cashew, rått kakaopulver, agavesirap, lite kakaonibs och lite lite salt. Krämen är makadamianötter, vatten, vaniljpulver och kanske en aning kokosolja. Sedan är kakan skuren på mitten och innuti är det ett lager kräm och banan, ovanför är det kräm och jordisar.
That looks so beautiful! I'd probably just put my face in it and start eating. Lol!
SvaraRaderaMmm, vilka goda rätter. Både köttfärsen och tårtan. Önskar ni hade lite mer recept i bloggen så någon oerfaren på raw mat, som jag är, kan laga den goda maten som ni lagar...
SvaraRaderaDet har varit kul att läsa hur du, Irene, har upplevt dessa dagarna. Lycka till sen, när du kommer hem!
/Maria B
Ja så fint det låter! Hur tusan delar du på kakan undrar jag då genast?
SvaraRaderaMaria: Vi ser till att ha lite recept då och då. Du kan bland annat kolla under "receptkategorier" här till vänster. Men det är långt ifrån alla som är taggade.
SvaraRaderaKakan: man kan göra två bottnar genom att plasta in en kakform, knåda till den ena halvan och sedan plast igen och knåda till den andra halvan...