måndag 29 mars 2010

en trettioåring får gå på spa


Vilda: Jag måste säga att jag blev rörd till tårar av hur många grattis jag fått på min profil! En annan sak jag måste säga är att jag inte visste att det var ångest att fylla trettio förrän Erik stod där bakom mig 01:00 i lördags/ fredags medan vi höll på att fixa svängdörrar till kassan och sa "Hörru, nu är du trettio". Jag stelnade till någonstans mitt i leendet och fram kom rynkorna jag aldrig sett och de gråa hårstråna jag är säker på att jag hittar snart, någonstans mitt på huvet.

Gårdagen spenderade vi dock mest med att stressa. Efter fyra timmars sömn (oj vilken trött melodi här på bloggen) vaknade jag av att min man, som sovit ännu mindre, stod i rummet i bara kallingar och ett stort trött leende. Så började han sjunga. Sen fick jag tårta "Vi hade inge hemma" sa Erik "men jag hittade lite pumpakärnor och nån gammal fuldadel fast mixern är på jobbet så jag mortlade en deg till dig" så toppade han det hela med mosade jordgubbar. På kvällen efter allt jobb som kom emellan spontantårtan och vår ankomst till malmö åts råmiddag lagad av kock Rosenblad den äldre och vi for så småningom hem till denne för att fortsätta med bokföring. Det blev en sen kväll med leverantörkontakter och nya prislistor och Erik kände sig dum över att det blev så lite födelsedag under min födelsedag.

Idag skulle vi göra second hand-raid och införhandla allt det som vi inte kommit på tidigare men som dykt upp efter hand. Exempelvis fick jag upp en smoothiemeny i förrgår och kom således på att vi inte hade några smoothieglas (!). Vi hade ett späckat schema än en gång men det skulle bli kul. Vi körde till Morot och annat men efter att vi parkerat blev jag ledd på omvägar, hela vägen in till raw food-favvisen Stunden på östergatan och... där satt Emelie och Jonas och väntade sött. Jag, så trög av trötthet och slit, hann faktiskt tänka "Nämen, har de hittat hit? Det måste vara för att jag berättat om det här stället för dom" säkert i flera sekunder innan jag fattade. Vi satt länge och pratade och sedan drog vi oss allihop till sopstationen där jag hörde Emelie och Erik mumla något om att vi hade 30 minuter på oss.

Så när tiden var ute satte vi oss i bilen igen och Erik knappade in något hemligt i GPS:en och vi parkerade nära koncerthuset i ett sunkigt parkeringshus vars trappuppgång luktade cigarr och urin. De höll för mina ögon och till slut kom jag fram till Triangelns kurbad. Där hade de alla (plus en annan vän, Emma) lagt sina plånkor ihop och bjudit mig på en Kur Triangeln; en och en halv timmes skrubb, algbad, ansiktsbehandling och massage. De hade nog tröttnat på att läsa blogginlägg som handlade om hur sleten jag är. Men fatta hur skönt det var. Och hur renlärlig man vill bli efter det...

Tack tack tack.

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

5 kommentarer:

 1. Grattis enda engang:-))... Høres ut som om du fikk litt deilig bursdag hvertfall...
  30!!..."fniiis"...såååå søtt:-)) Ingen fare direkte med å være det...
  Det blir bare bedre og bedre...
  Natti & Stooor klem Randi

  SvaraRadera
 2. Tusen grattis! Och, för en undrande fellow matbloggare kan ni kanske berätta vad bilden föreställer? Rödbetsjuice med cashewmylk är min gissning! :)

  SvaraRadera
 3. Yaaay! men fröken, jag läste en studie om åldrar i världen och den världsliga ungdomsåldern är 36 år. Tills att man är 36 år är du alltså ungdom flicka :)

  Och man är gammal vid 65 tydligen.

  Det är bara en ålder, du är fortfarande du, eller hur? :)

  Grattis igen och jag hoppas din dag var BÄST!

  <3
  Amanda

  SvaraRadera
 4. Jag fick oxå lyxbehandling på Triangelns kurbad när jag fyllde 30 =D Älskar harmonikänslan där och deras stora träbadkar! Vill ha ett sånt i vårt badrum (omöjligt).. lush.

  SvaraRadera
 5. Vad spännande -det här ska jag pröva när jag kommer med familjen till Österlen nästa gång. Friskt vågat. lycka till!

  SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet