lördag 10 juli 2010

Hett och rått34 grader i skuggan. Vilda och min mamma är på caféet och sliter, och jag och pappa är hemma med Vilgot på Kronovall. Idag har alla velat sitta inne, eftersom vi har luftkonditionering. Utifrån skulle man nästan kunna tro att det var en dålig dag på Kiviks Lilla Råa, eftersom borden på altanen mestadels gapat tomma. Men inne på de 30 kvadratmetrarna klämmer gästerna ihop sig och svalkar sig med råglass, kokosvatten och svala luncher. Jag har funderat lite på vad det innebär för de besökande att det just är så nära inpå och intimt på caféet. Självklart finns det de som gärna drar sig undan i en egen vrå, och då kan det ju bli svårt hos oss. Om man inte nöjer sig med att kunna sitta vid fönsterborden och titta ut och slippa se de övriga pratsamma och påträngande gästerna. För att inte prata om personalen, som är jobbigt käck och trevlig! Hihi. Skämt åsido. Jag tror iaf att för de flesta så uppmuntrar lokalen till samtal, och man suddar också ut åtskillnaden lite mellan personal och gäst. Det känns hur som helst aldrig konstigt att börja prata med någon vid borden, eftersom de inte är mer än tre meter bort från disken. Och många som kommer på besök får av någon anledning lust att börja prata om sig själva och berätta vilka de är.


Mysig gubbe. Och vettig.

Jag och Vilda var i tisdags i Göteborg på en kort övernattningsvisit för att se Gabriel Cousens, som nu, efter att vi träffat honom, är vår nya favoritmysfarbror. Där träffade vi förutom Erica också Zarah Öberg som varit råkostare i tio år. Jag har tidigare inte riktigt greppat Cousens teorier och vederlagda forskning kring elektromagnetisk laddning hos vissa partiklar i vårt blodomlopp och om laddningen i den mat vi stoppar i oss. Nu känns allt dock mycket klarare och jag har börjat fatta att det nog finns en dimension i kopplingen mellan kost och hälsa som fram tills nu varit väldigt outforskad. Lagad mat är tyvärr verkligen död mat, och kroppen har svårt att förstå hur den ska hantera denna. Som grädde på moset, om det nu hade varit så att vi hade betvivlat allvaret i det som Cousens pratade om, fick jag och Vilda båda varsin spirituell upplevelse under en meditation som han höll efter föreläsningen. WOW säger jag bara. Och jag som inte trodde att jag kunde meditera på riktigt. Och detsamma hände hos en stor del av den publik som var där. Detta i en brokig skara människor med skiftande intresse och ingång i Raw Food, som nog liksom vi var helt oförberedda på att kvällen skulle avslutas så.

Hej så länge, och på återseende snart. (Nu ska vi vara tillbaka på bloggbanan igen...)

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet