lördag 21 augusti 2010

Höstlycka!

Vilda: nu är det exakt 6 dagar sedan sommaren tog slut. Tack gode Gud säger jag. Det har varit en omtumlande sommar; tillfälliga nötallergier har avlöst tillfälliga förluster av 14000 kronor. Bråk med mödrar om huruvida begreppet ortorexi definierar oss har avlöst bråk med vår kökspartner om för höga kostnader och orättvisa fördelningar av ansvar kontra fördelar. Morgnar när man inte har vetat hur man ska klara av att gå upp har avlösts av luncher där man velat dela sig i två för att hantera folkflödet.

Men det är inte detta vi kommer att minnas vår första sommar för. Vi kommer att minnas denna fantastiska sommar för alla nya stamgäster och vänner som regelbundet kommit och ätit, parkerat sig på en plats (och flyttat sig till en annan så fort behovet fanns) och bara suttit och läst om Drottning Elisabeth en hel eftermiddag helt enkelt därför att vårt lilla café för dom syboliserat en frizon. Vi kommer att minnas de som kommer och köper en påse pekannötter och en påse mullbär varje vecka. Vi kommer att minnas de som specifikt sagt att de inte tål kål och sedan ändå kommit tillbaka när jag serverat soltallrik därför att jag inte fattat att blomkål faktiskt är kål. Vi kommer att minnas alla reaktioner på maten och kakorna, särskilt kanske på kakorna. Vi kommer att minnas när en vän och sommarstammis kommit och berättat hurgod hon tyckt att maten var, så pass god att hon blev rörd till tårar "och jag är jättekräsen" sa hon "eftersom jag lagar så god mat själv".

Och kanske kommer vi framförallt att minnas all den hjälp vi fått. Alla de som ställt upp alldeles gratis under vårt första ekonomiskt ansträngda år som egenföretagare. Tack Ulla-Karin, tack Tova, tack Emile, tack mamma, tack mormor och morfar, Björn och Irene (ja tack tack tack till er), tack Cornelia, tack Julia, tack Mommo, tack Henrik, tack Mira, tack Åsa (för att du lagade den där fruktsalladen till en gäst när jag var ensam med 20 gäster), och tack till mig själv och till Erik för att vi tagit oss igenom det här.

Nu är det himmelsk höst. Man kanske hade kunnat tycka att sommaren kunde hålla i sig lite för att även vi skullat kunna njuta av sol och gratis D-vitamin. Men det är alldeles perfekt som det är nu, skolstartstider, kylig luft, sol och mycket kärlek till livet och till våra medmänniskor.

 PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

6 kommentarer:

 1. Älskade ni!! Min glädje och tacksamhet för att få vara en del i Kiviks Lilla råa är gränslös. Energigivande möten med fantastiska människor, samtalen med er båda och fått träffa era fantastiska familjer. Jag är bara ledsen över att jag inte kunnat vara där mer och hjälpt till i sommar. Skulle vilja vara där hela tiden, hehehe!! Tack för att ni släppte in mig i era liv. GLÄDJE och KÄRLEK från Degeberga.

  SvaraRadera
 2. Tack för maten i maj! Har superfina minnen från Kivik - och det lilla råa! :) http://www.traningsgladje.se/?s=kiviks&submit=Sök

  SvaraRadera
 3. tack fina ulla-karin! du har varit en enorm hjälp och ett väldigt bra stöd! Snart vill jag komma på massage hos dig :o)

  Och härliga löparbilder hos träningsglädje...rena rama Sound of Music!

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Åh, när jag ser alla goda kakor och mat (vad är det som ser ut som falafel?) tycker jag återigen att det var så tråkigt att jag passerade förbi Kivik en tidig onsdagsförmiddag då det inte var öppet. Men nu har jag i varje fall fått hem lite godsaker från er, så nu spirulinadrinkas det och carobbollas det för för fullt!

  SvaraRadera
 5. Åh, jag är så glad att ni finns och om Kivik bara låg lite närmare Västerås så skulle jag äta hos er varje dag! Hemma hos oss heter ni inte längre Kiviks lilla råa utan Kiviks lilla rara.

  SvaraRadera
 6. Vi saknar er mat, vi saknar atmosfären, inspirationen och kärleken som genomsyrar Kiviks lilla råa. Närheten till ert ställe gör vårt byggande lättare och vardagen känns som en fest. Njut av er semester, ni förtjänar den mer än någon annan! Längtar till september, ses då! Kram Mari, Kim och Myra

  SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet