Nu har sommaren satt igång minsann. Just som vi skickade ut ett mail om vad man gör en kall sommardag började solen skina och skina och barnen började bada och bada...
Fräscha Sommarsallader, episod 1:
Rödbets- och morotssallad med tahini- och ingefärssås
1 salladshuvud, valfritt
1 rödbeta, riven
2 stora/ 4-5 små morötter, rivna
1 Rödlök, skivad
1 vår-/ salladslök, skivad
1 broccoli, uppskuren i små buketter
Broccolistjälk, skalad och skivad
2 msk olivolja
2 msk tamari
1 tsk curry
1 vitlök, skivad
Dressing
1 dl cashewnötter
3 cm ingefära
2 msk tamari
4 msk tahini
vatten
Blanda rödbetor, rödlök, morot, och vårlök. Lägg broccolistjälk och buketter i en separat skål, blanda med tamari, olja och curry.
Blanda till dressingen i mixer till en slät röra. Blanda dressingen med morotsblandningen.
Lägg salladsblad i botten på en skål, släng i morotsröran med dressing, toppa med den marinerade broccolin.
Smaklig måltid!
En sallad värdig en retrokanin
Kärlek!
Vilda
Tack - vilket härligt recept! :-)
SvaraRaderaHej Anette! Tack :-) Det böev jättegott!
SvaraRadera