torsdag 13 januari 2011

Råkostexplosion i Sverige


Det är spännande att arbeta med Raw Food i vårt kalla land just nu. För trots att man hade kunnat föreställa sig att den råkalla vintern skulle ha skulle ha svalnat av intresset för råkost, så puttrar det och sjuder av aktiviteter, knytisar, nya alternativa hälsokostbutiker och bloggar över hela vårt land - råkost är hett just nu! (Kolla gärna in hur många ordvitsar och roliga ordparadoxer jag fick in i den föregående meningen!...hihi, jag är en liten nörd. Hrm.) För de som kanske tvivlar så märks det dock att Raw Food är här för att stanna, den är ingen övergående strömning enbart påhejad av de mest trendkänsliga på Stureplan som sedan sipprat ned till "oss andra". Nej, råkosten bär på ett budskap som går bortom baddräktsfigurer och kaloritrolleri (hmm..det ordet var ju rätt bra), den handlar om att bygga hälsa långsiktigt och att se kosten som den kanske viktigaste faktorn vad gäller det som påverkar vårt dagliga mående. Dessutom för den med sig spännande insikter kring själslig näring, och väcker frågor om hur vi ska konsumera och äta för att alla ska få ett bra liv på vår planet. En utveckling som jag också tycker är spännande är det ökande intresset för vild och näringsspäckad mat såsom nässla och kirskål, som vi kan hitta överallt omkring oss (förutom när det ligger en meter snö på marken). Min dröm just nu är att få gå en kurs och lära mig allt om den vilda maten så att jag kan göra skogssallader varje dag i sommar...


Kram på er!

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

3 kommentarer:

  1. raw food vokser raskt ja. det er jo VELDIG pop i USA. :)

    SvaraRadera
  2. Kan inte låta bli att bli ännu mer nyfiken på raw food när jag läser eran härliga blogg och kikar i ert underbara sortiment. Nu ligger både den och Råvarubutiken som länkar på min blogg. Allt gott till er!

    Kramar från Västkusten

    SvaraRadera
  3. Om du är sugen på att åka ända till Frankrike på kurs: http://www.couplan.com/

    Det finns även böcker: http://www.couplan.com/fr/boutique/boutique.php

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet