söndag 21 februari 2010

Bland bovetesnår och morotstammar (och lite kändisvibbar...)



Hjälp! Var är vi? I vildmarken?

Erik: Nu när min fru skapar såna gastronomiska underverk som i förra blogginlägget måste jag ju kontra på något sätt. I och för sig sliter jag i det fördolda med att, som en spinkig version av Ernst Kirchsteiger, bygga vidare på cafélokalen som nu börjar bli allt mer komplett och redo för påskens anstormning. Men jag kan också skapa vackra saker av mat, och inte bara på tallrikar! Som bilden ovan visar har jag lyckats skapa en helt makalös och fantastisk illusion av djungel och grönska, och detta med bara lite boveteskott, vetegräs och två spiralpastarester av morot och palsternacka (man får tänka bort bakgrunden, och så kisa lite för att det ska bli lite suddigt.). Kanske är det inte Ernst Kirchsteiger jag brås på, utan dito Billgren... Ja, Vilda, nu kan din timbal slänga sig i väggen....hrm...

Innan morsan skriver några rader ska jag skicka med en liten fin artikel från Österlenmagasinet om mig och Vilda. Men lite märkligt är det att jag i texten benämns som Vildas "nuvarande make". Vet artikelförfattaren något jag inte vet???


Mamma Irène: Nu har jag utökat promenaden till 1,5 timma,innan blev det noll motion , jag hade varken tid lust eller ork och p. g.a. det blev det en hel del tröstätande.Idag visade Vilda mig lite yoga (hur stel kan man vara? ) för och stärka kroppen.Kände mig tapper när jag stretade iväg mot Månslunda i blåst och snöyra på min långpromenad.Skönt att jag orkar och jag känner mig så tillfreds att jag kommit igång med motionerandet
 
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

6 kommentarer:

  1. Vilken fin artikel! Jag håller tummarna för er och kommer förbi när snön lämnar Skåne :-) Jenny

    SvaraRadera
  2. Ni räds alltså inte bovetegrönt? Jag har undvikit pga kontroversen (nöjer mig med att grodda/blötlägga) + jag hur ju förstås ingen gräsjuicer =) Men skott är ju gott =D

    /e

    SvaraRadera
  3. Vad har jag missat angående bovetet? Jag älskar bovetegrönt ju.

    SvaraRadera
  4. Det är, som du säkert vet Tant Grön (om jag får göra ett tillägg till min kommentar..), meningsskiljaktigheter om det mesta inom raw food. Och det kan ju vara bra, tycker jag, för det känns som en garant för att saker/mat undersöks och ifrågasätts, förhoppningsvis för oss utövares bästa.

    Men det är ju tyvärr sällan enhetlighet i vad folk trots diskussion kommer fram till och tror på. Bovetegrönt är ännu ett sådant exempel. Jag undviker det mest av okunnighet (det finns ju så mycket annat att grodda/skotta(?)) och det var därför jag ställde frågan till Rosenbladarna här. =) Hade annars kanske varit vettigare att ta upp på ett forum..

    Det finns annars mycket att läsa vid en googling. Bl a här http://www.gillesarbour.com/buckwheat.php (+ länkar på sidan) men det är bara ett exempel och en sida (mest för att visa på att det finns tveksamheter).

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet