lördag 20 februari 2010

Mer recept! Mer recept!

Vilda: Ja, efter att ha blivit kallad fantastisk kock av min svärmor i det förra inlägget och även att ha blivit ombedd att bidra med fler recept så fick jag väl göra det då...



Selleritimbal med chilimandelglaze ca 3 pers


Timbalen
1 liten rotselleri
1 grönt äpple
2 stjälkar stjälkselleri
Bladpersilja
Olivolja
Havssalt/ örtsalt
1 avokado
1 dl kokosmjölk (kan ersättas med annan nötmjölk eller vatten)
Citronzest från en halv citron
Färskmalen svartpeppar
Dragon

Chilimandelglaze
0,5 dl olivolja
1 färsk chilipeppar av medelstark sort
mandelgrädde (mandelpulp från mandelmjölk + lite extra vatten)
0,5 dl riven kokos
lite agave/ yacon
ev. shoyu
hackade mandlar

För timbalen: Riv selleri och äpple och sätt i en bunke tillsammans med hackad persilja och citronzesten (som ger en varmare känsla så här med snö utanför än pressad citron). Häll över olivolja och alt och massera in i de rivna rotfrukterna/ frukten. Mixa avokadon tillsammans med dragon, kokosmjölk och färskmalen svartpeppar. Häll över selleriröran och smaka av med mer kryddor vid behöv.

För glazen: Mixa allt utom de hackade mandlarna tills du får en slät röra. Häll i mandlarna och blanda.

Servera glazen ovanpå timbalen med lite persilja...

6 kommentarer:

  1. Oh my. Det ser oförskämt gott ut!
    Jag hade planerat att min "sista måltid" innan jag börjar fasta på måndag skulle bli din sellerisallad, men nu blir jag sugen att testa denna istället.
    Desvärre har jag nog inte alla ingredienser hemma så det får kanske vänta.

    SvaraRadera
  2. Så himla gott! Tack för receptet

    SvaraRadera
  3. Mmm, verkar jättegott! Toppen med recept som innehåller lite rotfrukter, tycker jag.
    Skall definitivt prova.
    Tack!
    /Maria B

    SvaraRadera
  4. Raw food de luxe, ser riktigt fint ut!

    SvaraRadera
  5. Delicious! Thanks for the inspiration. I have several celeriac (rotselleri) that need eating up :)yum yum!

    SvaraRadera
  6. Lagade detta igår och JA, det var supergott! Mums!
    /Maria B

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet