Lök- och tomatbröd
2 stora gula lökar, skivade tunt sedan blötlagda 2 timmar
2 dl linfrön, malda
2 dl solrosfrön
1 dl tamari
0,5 dl olivolja
10 soltorkade tomater, skurna i strimlor
Anvisningar
Blanda alla ingredienser tills du får en finfin deg. Bred ut på en torkugnsplåt med bakplåtspapper eller teflex-papper. Torka på 42 grader över natten.
Vänd på brödet och torka i ytterligare 12 timmar.
Skär upp i den storkek du gillar bäst.
Fantastiskt gott med avokadosmör (= mosad avokado), groddar och en fräsch tomatskiva.
Det finns ingenting som är så bra som bröd när man vill tröstäta lite och längta efter sin man (eller kanske längta efter att man själv får åka iväg själv och meditera i tio dagar).
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Åh, det där såg snaskigt ut! Har du något förslag på vad som kan ersätta tamari för oss som inte kan äta sojaprodukter? Min fantasi tryter...
SvaraRaderaSka det verkligen vara 1 dl tamari? Det låter väldigt mycket... Låter annars väldigt gott :-)
SvaraRadera