tisdag 25 juni 2013

Nutella elixir när det är ruggigt på vindenVi är nu hemma från Arboga där vi firat midsommar med Eriks familj. Vi har tvingat Vilgot att tävla i säckkapplöpning, fascinerats över Lemonis femordsmeningar och tackat och tagit emot sex sovmorgnar då vi inte gått upp förrän halv tio. Tack, tack, tack för att vi fått sova kära svärföräldrar (jag har också påbörjat ett tacksamhetsprogram så jag övar mig så fort det går)!Vi har fyndet på loppisar över hela Västra Mälardalen och kommit hem med dubbel last jämfört med det vi kom med (också för att svärföräldrarna berikade oss med en nygammal koloss till dammsugare, en takkrona, en strykmaskin och en stor uppblåsbar pool).

Sedan har vi kört hem, det har duggat och sedan regnat och sist öst ner på vägen. Synd bara att våra vindrutetorkare pajat på grund av ett fel som begåtts när de bytte vår ruta och att vi fick sitta med två småbarn (Challan är på Island) och en katt i bur på en parkering längs motorvägen till Jönköping och vänta ut det i två och en halv bamsetidningar och ett syskongräl om en spelande gul plastfågel. 

När vi kom hem sov barnen så när vi packat ur bilen satte vi genast igång att bära ner hela vår vinds kartong- och kassinnehåll i vardagsrummet för att sortera. Fråga mig inte varför vi valde denna stund för att gräva bland skidbyxor och spandexklänningar från en svunnen ungdom (fråga mig inte heller varför jag behållit mina svarta raffklänningar, korta som en ögonblinkning med genomskinligt tyg över magen och inget tyg alls på ryggen. Det är inte det att jag inte längre är sexig som passionsfruktspannacotta, jag har bara inte så många tillfällen att visa det för världen). Det viktiga är att vi bestämde oss för att röja och satte igång med det.


Så nu svämmar vårt lilla radhus över av prylar. Och för att palla med några kvällar framöver behöver vi något alldeles speciellt. Vi behöver:Nutella Elixir

1 liter vatten (helst källvatten)
1 msk rå kakao
1 msk honung
0,5 tsk vanilj
1 tsk kokosolja
1 tsk kakaosmör
1 nypa salt
1 msk chaga
1 tsk Carob
1 tsk mesquite
1 tsk he shou wu
1 tsk bee manna (åter på lager i augusti)
1 tsk reishi

Mixa vatten och hampafrön och sila bort fnöset med nötmjölkspåse. Häll i resten av ingredienserna och kör i vitamix i upp till tre minuter, tills den känns ljummen nog för dig.

Njut!

Och så lite kärlek också,
Vilda

Ps: köp raw food och superfood hos oss på råvarubutiken.

2 kommentarer:

  1. En så härligt formulerad text :D, tack för den till morgonkaffet inför en sprängfylld arbetsdag <3!

    SvaraRadera
  2. Tack för att du med en kopp kaffe som tröst inför en stressig dag tar dig tid att förgylla min dag med dina fina ord :-)
    Kärlek till dig,
    Vilda

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet