Nu, tre år senare, kommer receptet.
Rå vegansk smörgåstårta
Bröd:
4 zucchini, skalade4 kg morot, riven
1 l groddat bovete
4 dl groddade solrosfrön
2 dl malda linfrön
2 dl blötlagda mandlar
0,5 dl lökpulver
Kör ingredienserna i matberedare tills du får en jämn deg. Sprid ut degen på 3 torkugnsplåtspapper (gör det gärna tunt, om det blir mycket smet över, för över på nästa plåt) och låt torka i 5 timmar. Vänd brödet och skala sakta av plåtpappret. Låt torka ytterligare 5 timmar.
Fyllning:
5 dl cashewnötter1 dl citronsaft
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 dl vatten
2 dl hackad gräslök
Mixa alla ingredienser utom vitlök och gräslök till en jämn smet. släng i vitlöken och mixa lätt igen. Häll i gräslöken och rör om. Smaka av med salt och peppar.
1 blomkålshuvud, hackat
3 avokado
1 dl citron
Färskmald svartpeppar
Svart salt
Kör blomkålen i matberedare tills den har en risliknande storlek. Häll i resterande ingredienser och pulsa tills avokadon är någorlunda mosad.
3 zucchini, delad på 2 och sedan skivad
4 msk olivolja
4 msk citron
4 msk shoyu/ tamari
Blanda Shoyu/ tamari, citron och olja. Häll i zucchinimånhalvorna. Ställ in i torkugnen tillsammans med brödet på sluttampen (låt stå högst 1 timme)
"Räkor"
4 dl cashewnötter, blötlagda 1 timme (eller mer)2 msk shouy/ tamari
lite Cayennepeppar
Häll av blötläggningsvattnet. Blanda i shoyu/ tamari och rör om med cayennepeppar.
Topping
2 finhackade rödlökar15 fint skivade rädisor
1 stor näve dill
1 skivad citron
2 klyftade tomater
"räkor" (se ovan)
Varva bröd med zucchinihalvor, bröd, blomkålsröra, bröd, majonnäs och topping.
Serveras på fat med Salladsblad omring. Utan salladen blir den litta väl mäktig...
Hoppas ni gillar!
Det gjorde i alla fall min mamma den dagen :-)
Kärlek kärlek kärlek,
Vilda
Köp lite raw food o superfood o nötter och sånt på råvarubutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar