fredag 11 december 2009

Nu har texten också dykt upp

Vilda: nu var det så lägesedan vi bloggade att vi nästan glömt hur man gör. Men bara nästan. Läs början på vår Londonberättelse nedan:

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

7 kommentarer:

 1. Jag undrar om det är någon skillnad på de två olika produkterna som ni säljer som heter kokosolja och kokossmör? Vad är att föredra? Skiljer kvalitén mellan de två olika märkena? Finns det någon smakmässig skillnad?

  Sedan undrar jag också om i kommer ta in gröna russin till webbshopen?

  Jag måste säga att jag är djupt imponerad av er fina webshop.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Vi är jättenöjda själva. Även om det återstår en hel del jobb med artiklarna.

  Om du är intresserad av att köpa gröna russin så kan vi ta in det!

  Vad gäller kokosfetten så skiljer det egentligen inget vad gäller begreppen, som faktiskt betecknar samma sak. Holistics har valt att kalla sin produkt kokosOLJA medan artisanas heter coconut BUTTER. Kokosfett blir flytande vid 24-25 grader så då blir iofs allt olja..:o)

  Viktigt att poängtera är dock att artisanas kokosnötssmör (coconut bliss) är så smaskigt att det inte går att sluta tjuväta av... det smakar otroligt lyxigt av kokos och är nog det bästa sättet för den som vill bulka fett! holistics är också jättebra, och har en klar, fin kokosdoft, till skillnad från billigare kokosfett. "Vanligkokosfettet" som säljs på ica och coop är blekt och berövat någon kokosdoft eller smak. Och dessutom upphettat.

  SvaraRadera
 3. Herr viktigpetter känner suget att flika in igen. ;)
  Artisanas kokossmör är en puré av lätt torkat kokoskött. Det är alltså inget rent fett utan mer som andra nötsmör. Så det är stor skillnad på det och kokosolja både i smak, näringsinnehåll och egenskaper.

  Däremot kallas kokosolja både coconut oil och butter på engelska, så det är inte nödvändigtvis så att coconut butter är liknande artisanas produkt utan det kan lika gärna vara rent kokosfett. Förvirring deluxe.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för informationen. Du skriver Henrik att det är stor skillnad i smak, egenskaper och näringsinnehåll mellan Holistics och Artisanas kokossmör. Jag undrar om du skulle vilja upplysa mig om skillnaderna? Vad är att föredra näringsmässigt? Fungerar det att göra råa chokladpraliner med Artisanas kokossmör?

  När det gäller gröna russin undrar jag hur långt i förväg man måste säga till? Har ni även möjlighet att ta hem råa ekologiska pistagenötter? Beställer ni någonting från Sunfood?

  Tusen tack för att ni finns och kan vägleda mig. Jag är säker på att jag har påbörjat min vandring på rätt stig.

  SvaraRadera
 5. Hehe herr Viktigpetter! Du är välkommen att berätta allt du vet. Faktum är att vi försökt leta upp den informationen men tydligen inte tillräckligt djupt. Så då slapp vi!

  För att laga mat eller baka med specifikt "kokosolja eller -smör" är det nog bäst att använda Holistics eller någon annan sådan variant ( vi får in mindre varianter efter nyår. Dock är Artisanas god i smoothies OCH i bakverk (och praliner så klart) men ska inte slösas på att endast användas som fett.

  Vad gäller russinen kan vi lägga in en beställning nu men de kommer nog inte in före jul.

  Vad gäller pistagerna pratar vi med några potentiella leverantörer men jag her inte hittat några i Europa och vi har vissa leverantörer i USA men det blir generellt mycket dyrare än vad man tror efter fraktavgifter och eventuella tullavgifter... ekologiska pistagenötter säljer vi redan men de är med allra största sannorlikhet inte råa.

  Glada att stå till tjänst (och vi tror också att du hamnat rätt :-))

  SvaraRadera
 6. När jag tittar på Råvarubutiken står det att pistagenötterna är konventionella. Jag uppfattade det som att de inte är ekologiska, men du menar att de inte är råa då alltså? Kanske vore bra med ett förtydligande?

  Jag blev glad när jag upptäckte att ni säljer kokosvatten! Jag har en bok som heter Rawvolution och där i finns många recept med kokosvatten från egentligen färska gröna kokosnötter. Jag har inte lyckats få tag på färska ekologiska kokosnötter, så den produkt ni säljer borde fungera fint istället.

  Ni får gärna beställa hem gröna russin, men ni behöver inte göra det enbart för min skull.

  Är kokossmör eller kokosolja nyttigast?

  Jag vill tacka för ett mycket trevligt bemötande!

  SvaraRadera
 7. Rent spontant skulle jag nog säga att smöret är nyttigare eftersom det är "hel mat" och därmed har ett bredare och mer balanserat näringsspektrum. Men kokosolja är samtidigt väldigt nyttigt så det är inget att lägga någon större vikt vid tycker jag.

  En fördel med oljan är att det är en utmärkt hudkräm också. Två funktioner i ett med andra ord :)

  SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet