tisdag 1 maj 2012

Blomkålssteak!

Vilda: Började dagen med en frisk morgonpromenad i vårt älskade Brösarp. Lemoni vaknade redan halv sex. Vi hade gått och lagt oss runt ett inatt pga oavsiktlig kakaorush (I love kakao med sviskon!) så morgonen var minst sagt seg.





Men jag fick utskrivet vårt nya kylskåpspepp i alla fall. Nu är det tio som gäller alla vardagar (men då blir alla gråzonsdagar som igår sena, bara för att dagis och skola är stängda räknas inte dagen som en vardag).


Vi gick ut över stora vägen och in till café Smulan där Vilgot fann en ny favoritsyssla i att ladda jukeboxen med alla våra en kronor. Som tur är fick vi välja mowtownfavoriter.

Gårdagens middag var inspirerad av ett av rawmazings tidiga recept, nämligen blomkålssteak.


Blomkålssteak med tomatsås, fikon och champinjonjerkey

1 blomkålshuvud, tunt skivad
2 msk citronsaft
0,5 dl olivolja
2 msk shoyu/tamari
5 torkade fikon, stora
2 tomater
5-7 soltorkade tomater
1 röd paprika
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
4 dadlar
1 dl champinjonjerkey
Några kvistar färsk oregano

Blanda citron, shoyu och olivolja. Vänd blomkålsskivorna i marinaden och låt stå en stund. Lägg fikonen i blöt så länge och gör tomatsåsen genom att mixa tomat, soltorkad tomat, paprika, olivolja, vitlök, oregano och dadlar. Torka blomkålsskivorna i torkugn på 42 grader i 6 timmar, eventuellt lite längre.


Servera blomkålssteaken med tomatsåsen, skivade fikon och champinjonjerkey. Toppa med färsk oregano.

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

3 kommentarer:

  1. MMM vad det ser gott ut! Saknar din mat!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vi är tre studenter som studerar Service Management vid Helsingborg Campus, Lunds Universitet. I dagsläge skriver vi vår B- uppsats som handlar om Raw Food som livsstil.

    Vi vill få in andra vinklar och är då intresserade av dina åsikter som Raw Foodister . Vi hoppas kunna intervjua dig, antingen via telefon eller skype.

    Var vänligen att svara så fort som möjligt. Vi ser fram emot ett positivt svar.

    Med Vänliga Hälsningar,
    Tara, Alfred och Dani

    SvaraRadera
  3. Hej hej! Ni får gärna intervjua mig/ oss. Vart kan jag nå er?

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet