Det är en viss sälta som man inte lätt kan hitta i det vegetariska köket och det är med viss nostalgi jag ser tillbaka på de gånger jag glatt importerade en burk rilletter efter varje Frankrikebesök.
Därför blev jag enormt glad när jag hittade detta recept på veganska Rilletter i matbloggerskan Cléas bok Pates á tartiner sucrées et salées:
Raw Rillettes med Fänkål och valnötter
1 dl solrosfrön (blötlagda)
1 dl Valnötter
4 msk olivolja
1 tsk oregano eller dragon
1 tsk mugi miso
2 vitlöksklyftor, mosade
1/2 liten Fänkål, grovt hackad
Mixa allt, avsluta med fänkålen så att den inte blir helt finfördelad. Servera på ett rawfood-kex med lite grönt. Patén är alldeles för rik att ha på vanligt vitt bröd utan något annat, måste lättas upp med något vätskerikt och fräscht.
Resultatet: Inte jättelikt rilletter på något sätt. Kanske lite att fänkålen var trådig. Men det har öppnat mina ögon för att experimentera mer. Finns gott om veganska rillettes-recept på det ultramoderna internätet. Bara att sätta klorna i och börja testa. Säger till om jag hittar något :-)
Helgkärlek,
Vilda
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar