tisdag 22 april 2014

Reliker från det förflutna: adressbok


Skrivet 13/04-2014

Så här ser vårt nedkopplade liv ut:

Inga skärmar (utom min kindle som ju är en lite mer skärmig variant av en bok) efter barnen har kommit hem. Punkt. Inga telefoner (vi har numera en vanlig snurrtelefon, den är jättefin och låter precis som en telefon ska låta när den ringer, den är bara lite trasig efter småbarnstapp i golvet...), inga datorer, inga projektorer och ingen tv (som vi ändå inte har).

Hemma har vi en sticka som vi använder när vi jobbar hemifrån men vi får alltså inte längre jobba hemifrån efter halv fem/ fem. Eller före åtta på morgonen för den delen.

Musik spelar vi på LP-spelare, något barnen älskar. Konstigt nog fastnade de inte lika lätt för sagorna på kassettband som de gjort för vinylskivorna. Även Charlize älskar LP-spelaren och går upp och sätter på Madonna och ABBA så fort hon får tillfälle.

Barnen tittar inte längre på barnprogram och det verkar inte som att de saknar det så mycket. Istället leker de med varandra, är med och lagar mat (det funkar inte alltid så klart och ibland är det ytterst frustrerande) och ibland upptäcks de sittandes på underliga ställen med en Bamse i händerna.

Det finns hinder i vägen. Igår kände jag ett starkt behov av att kolla upp lite mer om ricinolja (ja, jag är någon vecka över tiden), om den är så riskfri som det påstås (det verkar så), hur stor dos man ska ta (eg. 114 cl!) m.m. Jag kastade mig på mobilen och fick mitt behov tillfredsställt.

Senare var det också av yttersta vikt att jag tog reda på följande_

- korta värkar, förlossning?
- molande värk hela dagen är förlossning på gång?
- acupressure points to induce labour
- inducing labour naturally
- Asanas hurrying labour

Lite senare, när jag har lagt barnen, passerar jag min man. Han sitter i latfåtöljen, har tänt en brasa och jag ser hans vackra ansikte bada i blått ljus. Jag kastar en kärleksfull blick full av fruigt överseende åt hans håll.

"Men älskling, vi har ju skärmfritt!"

"Javisst f-n!"

Men det är inte lätt... förutom reflexerna som gör att man förvandlas från fridfull yogi/-ni till übermultitaskande multimediafreaks så behöver man också se vad man använder alla skärmar till:

- Kommuniktarionsmojäng (har fast telefon)
- Väckarklocka (har småbarn)
- Nyfikenhetsstillare (får leva i ovisshet alt. rota i NE-högen som står i påsar längst inne i förrådet)
- Kamera (har en bättre)
- Musikspelare (har LP-spelaren)
- Bio (det finns bio, fast Bio Rio i Tomelilla har förstås inga unboxing-videos)
- Adressbok...

Just det ja, det är faktiskt svårt att inte kombinera snurrtelefon med mobilen när den del av ens minne där man tidigare lagrat alla vänners telefonnummer numera är upptaget av det senaste årets wikipediasökningar.

Därför har jag nu suttit och klippt till mig en riktig adressbok med flikar och allt. Och skrivit ner alla telefonnummer. Så old fashioned! Så nödvändigt...

Kärlek,
Vilda

Köp raw food & superfoods på råvarubutiken.


1 kommentar:

  1. OMG! I love you guys! haha. ursäkta att jag bara slänger ur mig sånt, men trodde det bara var jag och min faster som var inne på att ha FAST TELEFON och att undvika mobil, dator och annat som stör och stressar. Dessutom kan mobil och wifi göra oss riktigt sjuka. Men dator vill jag nog ha, dock har jag någon datorfri dag per vecka. skönt. :) lyssna på cd spelare tycker jag är OK, yoga, vara ute i skogen. Ja nu på sommaren är det ju lättare att var ute mer så då blir man automatiskt mer naturlig. Det där attt söka reda på saker o hålla kontakt med folk är ju så mkt lättare på internet, men har FAST bredband, inget wifi. :P Jag har länkar och info om du ivll veta mer om strålning! och hur det skadar oss och ffa BARN. :( Kram på er // tant Lina, 30 år, i Umeå.

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet