Okej, denna anrättning krävde lite extra förberedelser. 20 minuter, kanske 25 tog det att göra klart degen och lägga dessa scones på torkugnsplåten.
Chia- och citron scones
för hur många som helst
2,5 dl groddat bovete, malt till mjöl
2 dl malda linfrön
2 dl riven kokos
3 dl vatten
1 dl medjooldadlar (eller deglet nour)
0,5 dl agave eller honung
0,5 dl citronjuice
citronslak från 1 citron
lite vaniljpulver
lite salt
0,5 dl chiafrön
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa resterande inredienser (utom chiafrön) i en mixer. Häll över mixerinnehållet till de torra ingredienserna och arbeta in till en deg. Blanda i chiafröna och fortsätt arbeta degen.
Forma degen till scones av valfri storlek (blir 8 normalstora eller 16 små men tänk på att de är mäktiga). Torka i torkugn på 42 grader över natten eller längre. Över natten blir de lagom torra på utsidan santidigt som de fortfarande är fuktiga inuti...
Servera med något slags smör (även vanligt går bra), frukt och bär. De är rätt torra i sig men blir mycket goda med lite fett och lite frukt.
Tonåringen: jättegott
5-åringen: "jag älskar inte citron" men åt all frukt
2,5-åringen: åt friskt när jag delat upp en scones i många större smulor
Kärlek till alla,
Vilda
Köp raw food & superfoods på råvarubutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar