Den underbara
Tera Warner, en ständig inspiration för alla råa försäldrar, delar med sig av ett finfint recept på råa crepes. Här under är det aningen modifierat eftersom det är svårt att få fram så mycket rått kokoskött på våra breddgrader.
Härliga bärcrepes
- 4 dl
riven kokos, mald
- 2 dl vatten
- 2 mogna bananer
- 0.5 tsk kanel
- pyttelite
himalayasalt
- 0.5 tsk
vaniljpulver
- 1 tsk citronjuice
- 2 msk
agave/
kokossocker eller
honung
- 0.5 dl malda linfrön
Mixa kokos med vatten. Lägg till resterande ingredienser och mixa till en smet.
Bred ut på excalibur/ sedona plåtpapper, så tunt som möjligt. Smeten ska räcka till ca 4 plåtar.
Låt torka i 6 timmar på 42 grader. Vänd på andra sidan och låt torka ytterligare tills crepsen är helt torra.
Dessa kan förvaras i kylskåp upp till en vecka.
Fyllning
- 4 dl blandade bär
- 1 stor avokado
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk
vanilj
- 1 dryg dl
kokossocker (eller annat sötningsmedel)
- 0.5 tsk
himalayasalt
Mixa alla ingredienser till en syltliknande pasta.
Lägg en varm crepe (om den inte är varm kan den värmas 20 minuter i torkugn först) på talriken. Fyll som en vanlig pannkaka. Dekorera med bär.
Så! Överraska nu mor med dessa fina crepes, kanske frukost i sängen?
Lööv,
Vilda
Köp raw food hos
Råvarubutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar