Men på resande fot är det inte lika svårt att vilja låta bli de tråkiga pizzorna på bensinmackarna, oavsett land (dessutom oftast inte vego).
Så hur ska man göra när man ska resa i över 20 timmar med tre barn?
-Fylla bilen med frukt
-Göra massa snacks i förväg (energibars o sånt)
-Hacka upp massa grönsaksstavar (fast dippen blir lätt kladdig så naturella får de ätas!)
-Ha med massvis med vatten (ibland tror man att man är hungrig när man egentligen är törstig)
Och så ville vi äta rått så gott det gick när vi väl kommit fram, åtminstone till frukost. Så vi packade med oss:
- Boku protein
- groddade bovetepuffar
- chiafrön
- honung (det visade sig att vi hamnade hos en biodlare, men när han vanligtvis fick 200 kg honung och bina hade lika mycket kvar, fick han förra året endast ihop 25 kg!)
- personal blender
- lite mandlar
- lite cashewnötter
Med dessa få ingredienser och italiensk frukt (för där var nästa all frukt och allt grönt i butiken från Italien och ofta även från närområdet, så även det som fanns i ostdisken) kunde vi variera frukostarna varje dag.
Några exempel:
-Bovete- och jordgubbsgröt
-Chiapudding på apelsin och kiwi
-Fruktsallad med bovete och mandelgrädde
Och alla frukostar avnjöts i vårt utomhuskök och var uppskattade av stora som små!
Har ni några andra tips för att resa rått?
Kärlek,
Vilda
Köp lite rått och gott på råvarubutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar