måndag 11 januari 2010

Det är lika bra att erkänna nu...

Vilda: ... att jag åt Dextro Energy som hälsoinsats när jag var fjorton.

Vi har fått trevligt besök av en bloggarkollega i förrgår. Randi från Organic-Lizzi i Norge kom och knackade på och vi satt och pratade om allt från kost (såklart) till 2012. Vi prövade att göra rå kanelbulle och bjöd på chokladtryffel medan Randi hade med sig en jättefiffig teflon/tupperware/väska med en maffig choklad- och carobkaka.

Vi har parallellt med lokalbygget också kommit en bit på vägen vad gäller produktutformning och testade våra kakaobönor för några dagar sedan:

Nä, men skämt åsido, det där med dextro energy var bara en undanmanöver. Jag har faktiskt något att bekänna så här innan vi blir superkända hälsogurus...

Anledningen till det hela

Det var en dag under sensommaren 2007. Jag hade precis flyttat till Stockholm, bodde med min nye pojkvän Erik (som jag och min dotter börjat kalla Kire för att han inte skulle ha samma namn som morfar) i ett rum som inneboende hos en cool serietecknare. Jag hade börjat jobba på ett hotell på Söder och hyrde en lokal vid Mosebacketorg där det var meningen att jag skulle skriva artiklar, böcker, rita serier... jag jobbade bara på hotellet för att få in pengar och försörja mitt konstnärskap. Charlize bodde på Island det året eftersom det var sista chansen för henne att spendera en längre period där innan hon började skolan. Så jag hade mycket tid. Mycket vilja också. Mycket spretigt inriktad sådan. Jag visste att trots en brutal dumpning året där innan hade detta året på något underligt vis ändå varit det bästa året någonsin. Jag har aldrig varit så ledsen samtidigt som jag varit så tillfreds med livet. "In tune", som man säger där man säger coola saker. Och anledningen var ju naturligtvis det faktum att jag gick på Lunds Universitets Författarlinje, att jag hade återfunnit min hamn i livet. När jag kom till Stockholm visste jag dock inte varför jag var där längre (den ursprungliga idén fick jag av en hälsosam reboundig crush för Jonas Hassen Khemiri som kommit och talat för oss på linjen), bara att jag tack vare det hade träffat min Kire. Så jag la ut krokar lite överallt. Bland annat la jag in min profil på statist.nu.

Vissa synder är små...

Under det första samtalet fick jag instruktioner och en adress som jag gick till under en halvtimmespaus från jobbet (jag drog av den halvtimmen från lönen blink blink), redan i trapphuset förstod jag av några lappar med titeln på produktionen vad det var för slags filmning men jag fortsatte ändå gå i riktningen enligt pilarna. Jag kom in till ett rum där en man stod och log bakom en kamera. Han bad mig att gå fram och tillbaka, ta av mig jackan, titta in i kameran. Det var allt den gången. Jag berättade naturligtvis allt för Kire och han bad mig allvarligt att inte göra det men jag tyckte det verkade kul ändå och mina vänner sa samma sak: ä men för f-n Vilda. Jag förmodar att det var min exhibitionstiska sida som inte lyssnade. Men så fick jag jobbet och efter en garderobsprovning befann jag mig i en dunkel industrilokal med ett uppställt kontorslandskap och böjde mig över ett skrivbord. Regissören verkade besviken över min bristande erfarenhet men hämtade sig efter ett tag, han hade också skrivarambitioner visade det sig. Så hamnade han där...

När allt var klart blev jag hemskickad och hittade bokstäver i mina kläder flera dagar efteråt.

Jag fick 999 kronor i ersättning. De sa att den skulle vara klar i oktober men det var aldrig någon som såg röken av den och jag förmodar att det var lika bra det för hur mycket jag än ville säga att jag spelat in reklam för läsfrämjandet så stämde det inte riktigt. Reklamen var ju trots allt för - håll i er - McDonalds i samarbete med läsfrämjandet.


Vi sökte Vilda för en kommentar men lyckades inte.

Jag ångrar idag bittert min insats men har lärt mig mycket av erfarenheten och lovar att aldrig göra det igen.

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
6 kommentarer:

 1. Jaha ja.. där tappade du all trovärdighet i mina ögon.
  Eller kanske inte :) Hoppas att du inte verkligen menar att du ångrar det bittert. Visserligen är det kanske ett gränsfall, men det känns som det platsar bra under kategorin ungdomligt oförstånd.

  Vilket kanelbullsrecept använde ni förresten?

  SvaraRadera
 2. Thi..hi.. Vi har alle vårt for å si det sånn...
  Ingen troverdighet er mistet for min del.. :-)
  Nyyyter de deilige tingene daglig fra dere,og Sønnen har hivd seg på fiken og aprikoser...cashew...og de frysetørkede snadderene...
  Kamut er til spiring...Nøtter i vann...
  Fikk masse påfyll og inspirasjon:-))
  Natti..& Klem Randi

  SvaraRadera
 3. Ja, jag menar det verkligen :-) Jag vet inte vad jag tänkte på. Jag menar, även om jag inte var råkostare då så var jag ju människa, trädkramarterrorist (definition av trädkramarterrorist= en sån som skrämmer vettet ur Svenskt Näringsliv genom att skriva insändare som manar till konsumtionsstopp under julen!) och vegetarian... och snabbmatslandet var ju läst sedan länge...

  Randi: vad härligt allt låter. Vi blev även inspirerade av din kaka :-)

  SvaraRadera
 4. Hej! Gillar er webshop, men frakten är så dyr, skulle ni inte kunna ge rabatt eller ge fri frakt efter en viss beställningssumma typ vid order över 1000 eller 1500, det skulle få folk att beställa mer. Hoppas ni kan göra det, vore toppen! Hare bra!

  SvaraRadera
 5. vid order över 1500 (kr) alltså.

  SvaraRadera
 6. Vi håller på för fullt att diskutera. För att få till stånd något sådant måste vi nämligen se till att justera vissa andra grejor... hare bra själv :-)

  SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet