fredag 22 januari 2010

vinnare!


Alla är vinnare med såna här färger i magen...

Vilda: snart är det dags att avslöja vinnarna i vår Kiviks lilla råa/ facebook-tävling. Men innan dess vill jag dela ut ett pris åt mig själv. I mitt förra inlägg talade jag om för er att jag skulle spendera ett par dagar hos min mormor och morfar utan så mycket som en plan. Tidigare har jag aldrig klarat mig helt helskinnad härifrån. Att åka till mormor och morfar är lika med mat. Dessutom är min morbrors hela familj vegetarianer och det är även vi så köttätarna är en minoritet och mormor har anpassat sig därefter (sedan anser hon i och för sig att det borde rättfärdiga att köttätarna å sin sida får kött tillagat hos vegetarianerna och jag har inte lyckats förklara den bristande logiken i argumentet). Mormor lagar fantastiska broccolisoppor, grekiska pajer, vegolasagner, och framförallt ett mördande gott bröd. Dessvärre är inte mycket av maten vegansk och när man är färdig med maten orkar man knappt ställa sig upp från bordet för att sedan vagga sig bort till närmsta soffa/ säng och må som man förtjänar.

Men mormor frågar alltid, varje gång jag kommer: "Va ska vi nu hitta på åt dig? Aja, du får själv fixa det där" och det brukar bli lite halvt som halvt. Denna gången sa jag nog också det när mormor erbjöd grönkålspaj i onsdags kväll "Ja, jag orkar nog inte riktigt bry mig" för det var ju lite därför jag kom hit, för att mina krafter har tagit slut och för att jag måste vila (och yoga, snälla snälla snälla någon, passa Vilgot medan jag yogar lite min rygg är full av illasmörjda kugghjul). Så jag åt väl lite paj efter tre cellenzym-tabletter och tillsammans med en stor portion sallad. Och så blev det väl någon macka till det. Och så blev det väl lite glass efteråt.

Så gick jag och la mig och började längta till frukost. Men inte den gamla vanliga Arildfrukosten, jag började längta efter det Vilgot fått till kvällsmat; äppel-, päron- och russinkompott med kanel. Och dessutom hade mormor kvar av julgodispåsen sedan i julas så när morgonen kom gjorde jag en pekanmjölk i PB:n att äta gröten med.

Jag har sett mig själv i spegeln och för första gången någonsin tycker jag att jag ser äldre ut. Det vill jag inte. Att vila upp sig här är ett bra steg mot ett liv fullt av energi och livsglädje, men inte om jag kompromissar med maten. Jag har varit rå ända fram tills nu och för varje måltid känns det lättare och lättare. Råkost är gott och lätt och man behöver inte må illa i en timme efter en liten måltid. Fast tröttheten är kvar, jag har ett par timmar att sova ikapp.

Ikväll ska jag ha en telefonkonferens med min man, och under dagen ska jag skicka flörtiga SMS, och då ska vi bestämma oss för en vinnare i tävlingen.

Vi hör av oss snart.

PS: för er som läst Eanies inlägg om raw choklad på senaste tiden: Mulu är på väg in i vårt sortiment men som för alla andra varor från Storbritanien är de försenade p.g.a. lite snö.

Köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

1 kommentar:

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet