måndag 2 november 2009

Hemma på Österlen fryser katter, barn och superfood till is



OBS: Varning för många bebisbilder...


Vårt nya fina golv, visst är det spillvänligt :-)

Vilda: Saker och ting börjar ramla in till webshoppen och man måste ju prova lite varor... vi hade otur med en av leveranserna och fick både en trasig burk mandelsmör (och följaktligen tre jätteflottiga burkar), en rejält tillbuklad burk AFA-alger samt två trasiga kokosvatten och två kokosmjölk. Så vi har börjat ta AFA-tillskott och druckit upp kokosvattnet, gjort milkshake av en halv förpackning kokosmjölk och tryfflar av mandelsmöret (se recept nedan).

Lecithin, nötsmör, choklad, oliver, carob, camu camu, durian m.m.

Vi har även fått in massa olika råa chokladbars, allt väldigt spännande, vi hade provning av några vid malmöträffen och jag och Vilgot provade Kate Woods idag, men det är ett helt eget inlägg.

Vilgot har börjat smaka fler och fler saker. Han är alldeles tokig av nyfikenhet vid matbordet men oftast tycker han inte riktigt om det där med att äta eller dricka annat än bröstmjölk. Har funderat på att blanda ut bröstmjölk med hans mat, kanske han har lättare för det då. Men det är ingen brådska... han har inte ens fått tänder. Men så öppnade vi en förpackning frystorkad durianfrukt för att äntligen få reda på vad det hela handlar om. Det smakar... ja, det smakar väldigt annorlunda. En blandning mellan rågbröd, ostbågar och ananas kanske. Det är inte äckligt, inte alls, men man kan inte äta så otroligt mycket av den utan att tröttna.

Eftersom frukten var frystorkad påminde den något om de dära sockerfria potatisskruvarna jag har sett vissa föräldrar ge sina barn, så jag placerade en bumerangformad durian i Vilgots hand och har men sett, det var nog det godaste han hade smakat. Han mumsade och mumsade utan kvävningsfara och det var ju bra det för durian ska vara bra för växande barn (till skillnad från de barn som inte växer).

Sedan serverade Kire honom Aloe Vera i en mugg. Man skulle kunna tro att han befann sig i en öken...

Klockan fyra åkte Erik, han ska upp till Arboga igen, hämta möbler till cafét. Det kommer att bli svårt att köra, han är framme först halv ett inatt och imorgon kommer han hem ungefär samma tid. Han har redan ringt fyra gånger för att diskutera Mayakalenderns förutspådda undergång år 2012 och lagt upp planer på hur vi ska ta oss genom den samt bett mig om respons på den föreläsning han ska hålla i nästa vecka.

Tidigare har vi alltid haft med oss ett paket med svart påste och Erik har fått tigga hett vatten på de bemannade bensinmackar vi stannat på för han har en benägenhet att bli trött när han kör. Men idag var jag lite proaktiv:

Eriks "driving energy-snack pack extravaganza": goji, kakaonibs, durian, mango och dulse

Här kommer recepten:

Durian- & kokosshake (2 pers)

Detta recept tillkom för att snabbt använda kokosmjölken ikväll när min middagsfantasi brast. Först smakade det alldeles för starkt av frukten men kardemumman uppvägde det hela på ett fint sätt och det blev riktigt krämigt och gott. Charlize diggade den fett!

2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
30 g frystorkad durian
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk MSM (frivilligt)

Mixa allt till en krämig shake, drick kall.

Geggiga tryfflar (1 pers)

2 rågade msk mandelsmör
1 msk kakaopulver
1 msk kokosfett
1 msk vatten
1 tsk vanilj
salt

Mixa i matberedare, bre ut på en liten tallrik och ställ i kylen minst en halvtimme. Ta ut degen och forma enligt eget önskemål. Servera med banan. Jättegott att hälla hackade nötter i smeten. Kan också lämpa sig med lite superfoods om man vill ha mindre kletig deg. Typ Mesquite eller Lucuma.

God natt på er!

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

2 kommentarer:

  1. Varför varna för bebisbilder när de är så söta? :)

    Jag gillar golvbilden råmycket också! :D

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig blogg och härligt att ni ska starta ett raw food café, äntligen någon som gör det! Åt veganskt och raw food för ett år sedan, nu har det blivit sämre med det, men jag ska nog ta in det igen, inte helt men hellre lite än inget!

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet