fredag 23 oktober 2009

Första leveransen!



Spökbebisen finns på riktigt!

Vilda: Jag sitter i Malmö, pappa är på middag hos en vän och har missat sverigepremiären... Det är varmare här än på vår kant. Mycket varmare. Vi har kört förbi Emmaus i Kirseberg och äntligen fixat ett par jeans som passar Erik nu när han har varit lite smalare än vanligt ett bra tag. Sedan stannade vi på sopstationen och hittade ett packbord. Woohoo. På blocket har vi sett sådana för 2000-5000 spänn, visserligen aningen mer utrustade men detta bord köpte vi för ynka 250 kronor...

Jag har haft kontakt med flera leverantörer idag. Nelson Books-paktet med 95 stycken blandade raw food-böcker skickas iväg på måndag. Från Tyskland får vi bland annat den nya Green star Elite samt en Vita Prep från England. Det första numret av Purely Delicious anlände idag samtidigt som en dator (det är svårt för oss att jobba på bara en maskin, tyvärr) och vår allra allra första leverans. Så vem var det som hann först? Var det Tonya Zavastas hårvårdspaket? Booja booja tryfflarna? Kanske en kakaoansiktsmask? Nope, det var en leverans från USA. Ett väldigt tungt paket med en vara som jag har prövat många gånger de senaste nätterna med ögonen stängda och täcket över mig och Vilgot...

KELPNUDLAR!

Vad är kelpnudlar?...kanske vissa av er undrar... Kelpnudlar är alltså tillverkade av kelp, en sorts alg, men smakar väldigt neutralt (med tyngdvikt på väldigt), det närmsta jag kan jämföra det är någon slags blandning mellan kokta böngroddar och glasnudlar. De är råa, helt fettfria (Doug Graham och Natalia Rose jublar), glutenfria och väldigt kalorifattiga (Doug Graham gråter). Eftersom de är så otroligt neutrala i smaken utgör dom ett alternativ för de som vill äta mer havsgrönt men inte pallar med smaken. 100g ger ca 15 % kalcium av RDI, och sen innehåller de järn och A-vitamin. Dock verkar de inte riktigt vara den superfood andra alger kan vara. Men skit samma. De är sjukt spännande att laga mat med...

Jag blandade kelpnudlarna med spenat och basilika och hällde på lite lime, tahini, chili och olivolja. Men snart kommer jag att testa lite mer gourmetiga sätt att äta dom på...

Här är ett annat förslag av den mysiga ekodrottningen Ani Phyo:



Lika fascinerande som kelpnudlarna är väl Personal Blendern... den kommer vi också att sälja. Fast nu ska jag inte bli för konsumistisk, det är lätt att bli det när man spenderar kvällen med en Anna Wintour-special med sin oskyldige 17-åriga lillebror. Först dokumentären The September Issue, sedan Djävulen bär Prada. Igen. Jag ska definitivt odla en egen cool stil lagom tills vi öppnar...

Hitta raw food och superfoods hos oss på www.råvarubutiken.se ;-)

8 kommentarer:

  1. Jag är tjurig och säger att jag är skeptisk till kelpnudlar. Jag har fortfarande inte fått något bra svar på hur de tillverkas.
    Jag menar, jämför man kelp (en vanlig brunalg) som är plockad direkt ur havet med nudlarna så finns det ju ingen som helst likhet.
    Så frågan är vad de gör med dem för att de ska bli vita och nudelliknande?
    Det känns för mycket hokus pokus.

    SvaraRadera
  2. Så vitt jag har förstått så "skalas" nudlarna på sitt bruna "skal"...

    SvaraRadera
  3. Kire: Och precis som vanligt får man helt enkelt förlita sig på det som leverantörerna uppger, att de är råa...
    Läs gärna mer här på Sea Tangle's FAQ:
    http://www.kelpnoodles.com/about_us_faq.html

    SvaraRadera
  4. Ja jag läste det för en tid sedan och köpte inte riktigt den förklaringen. Det finns ju inga färdiga nudlar under skalet precis.
    Så jag kontaktade dem och fick förklaringen att de tar bort skalet, torkar och mal ner det som blir över och formar det till nudlar. Vilket nog är en bra bit närmre sanningen, men det känns fortfarande lite fishy. Får nästan lite quorn-vibbar av det hela.

    Det är mest det att jag vill veta vad det är jag äter.

    SvaraRadera
  5. Lade till er blogg på blogglovin, hoppas att det är oki?

    Kram Olelsi/ Nettan i Hälsingland.

    SvaraRadera
  6. Kire: Superbra att du kollat upp, Henrik. Jag är inte heller något stort fan av "processad" raw food, även om många sådana produkter är viktiga i en transitionsfas, och för att få folk intresserade och beredda att pröva råkosten.

    SvaraRadera
  7. Tjo..hooo.. Dette må være spennende dager:-))
    Julaften!Go home..Dette må jo være alle bursdager og julaftner samtidig...
    Personal Blender har jeg nok lyst på ja...(er jo en skikkelig "duppeditt"dame:-)
    Fortsatt deilig søndag & Klem Randi

    SvaraRadera
  8. Den där mixern, är det som en kaffekvarn fast för blöta grejer?

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet