Vilda: Så Vilgot och jag promenerar i skogen efter en ganska lyckad frukost (han åt fyra tuggor). Det är fortfarande grönt nästan överallt. Han grymtar som en Philip Seymour Hoffman i slutet av "...och sedan kom Polly" så jag tar upp honom ur bärselet och han kissar i höstlöven. Vi hittar ett bågformat träd som vi tar lite på och sedan beger vi oss hem igen. Jag hör ett skott och kommer ihåg att jag sett en "Jakt pågår"-skylt någonstans i närheten av Fågeltofta och skyndar stegen. Någonting ramlar i löven bakom mig, jag tittar bakåt; ingenting. Jag fortsätter gå, Vilgots huvud känns plötsligt tungt, han har lutat sig mot mitt bröst. Han har somnat. Någonting prasslar bakom mig, jag vänder mig om igen. Ingenting. Jag stannar, stirrar in mellan träden, fortsätter gå. Smått uppskrämd nu. Jag går över en liten träbro, en stor stubbe under bron är misstänksamt lik en undernärd monsterarm. "Vad barnslig du är" säger jag till mig själv men går fort nu. Nu prasslar det mer och mer men trots att jag tittar bakåt hela tiden lyckas jag inte se det osynliga som förföljer mig. Hjärtat slår fortare, jag håller om min sovande son och börjar småspringa. Så har jag kommit ur skogen. Prasslet försvinner. Jag är innanför dörren på en sekund och så fort jag stängt bakom mig och jag tillåtit mig själv att slappna av känner jag en ljuvlig doft. Det är...
... Ze best pizza evör som har stått på 145 grader farenheit (det är ok under en kort stund då maten inte hinner värmas till den värmen) under promenaden för att bli lite mysigt ljummen när jag kom hem.
Så skulle min reklamfilm för en excalibur torkugn se ut. Jag skulle ta ut en plåt med en rykande färsk (kanske skulle man ha lite kokhett vatten under för att få den effekten) bakissliskpizza. Det spelas jazzpiano i bakgrunden och jag släpper ut håret som faller ner i en Lauren Bacall-sidbena och tar av mig glasögonen sedan säger jag med fransk brytning: Don't fret, it's all raw!
Vem skulle inte vilja ha en Excalibur då?
I brist på giveaways på Excaliburugnar kommer här det bästa receptet på rå pizza jag har kunnat hitt på:
2 dl linfrön
4 dl vatten
7 skogschampinioner
3 tomater
4 soltorkade tomater
torkad basilika
torkad oregano
0,5 dl olivolja
svartpeppar & Himalayasalt
1 dl cashew
1 msk näringsjäst
salt, vitpeppar
Torkad oregano
Lägg linfrön i blöt en liten stund (eller tills det bildat en slemmig smet). Sprid ut smeten på ett torkpapper och torka i 1-4 timmar. Under tiden, skiva svampen och tillbered tomatsåsen och cashewosten. Kör tomat, sltorkade tomater, olivolja och kryddor i mixer. Skölj av mixern och kör cashew med vatten, näringsjäst och smaka av med salt och vitpeppar.
Vänd pizzan upp och ned och ta av torkpappret.
Sprid ut tomatsåsen över pizzan, lägg champinjonerna på och spid cashewosten överst. Toppa av med massvis med torkad oregano.
Låt torka ca 5 timmar.
Supergott!
Ett meddelande från Charlize (jag vet inte vad nånting betyder men kanske hittar hon på nåt) lag heter charlize och jag är 8 år.jag har en blogg som heter blomsterang.blogspot.com gå gärna in på den.7541896+6759841-5674+4807-5167892+7854563=? svara på det på min blogg så vinner du nånting?
Hitta raw food och superfoods hos oss på www.råvarubutiken.se ;-)
Hitta raw food och superfoods hos oss på www.råvarubutiken.se ;-)
Den där pizzan vill vi provsmaka på Malmö-träffen den 31:a. Bland annat.
SvaraRadera