lördag 21 november 2009

Pappa på siesta

Blogging from the bed...

Nu för tiden har jag börjat göra det som jag hos föräldrar tidigare ansåg insnöat och ointressant - jag låter min bebis prata i telefon med vänner och släktingar. Men om han inte av förvåning helt tystnar när han får luren, så ger han på sin höjd endast ifrån sig ett gny eller ett pust. Avsikten med det hela är naturligtvis egentligen att de i andra änden av luren skulle kunna få dela min eufori och entusiasm över hans kluckande skratt eller da-da-daande. För nu är det otroligt spännande att se hur han, dag efter dag, lägger sig an med igenkänningsbara uttryck och egenskaper; vill-ha-min, kittelskratt, krypa och sträcka sig, och så vidare... Att han en dag kommer börja gå själv känns inte längre helt omöjligt, men samtidigt omöjligt att fatta.

Eftersom Vilgot numera kastar sig mot bordet vid åsynen av mat, oavsett om det är den mest tunga grönkålssmoothien eller en söt dadelboll, så har vi fattat vinken: han är fullt redo för mat vid sidan av mjölken. När vi nu fått vår behändiga Personal Blender (ja,ja, vi kommer att sälja den men den är så j-kla bra så jag bara måste sprida ordet om den) är det fantastiskt lätt att göra barnmat (och även vuxenmat när man vaknar för sent och ska vara på jobbet om tio minuter och måste ha med sig något att äta i bilen). Vilgot har fått en första favoriträtt bestående av mixad banan, hampafrön och vanilj. Och de tillfällen han inte äter upp allt så finns det andra som står på tur och gladeligen slickar rent...

Det var inte mycket som hamnade i munnen...

Idag hade vi besök från Ninni och Ian i Baskemölla, de har en dotter som går i samma klass som Charlize. De odlar massor av spännande ekologiska grönsaker och vi kommer att köpa grönt och färska kryddor av dem till caféet. Idag hade de med sig en hel låda med färsk lilafärgad grönkål till oss. Jippi! Vi har också fått nya vänner i Månslunda som drar igång ekologisk biodling nu, och deras honung kommer förhoppningsvis att finnas på caféet och webshopen. Och från Mandelmanns i Rörum kommer vi sannolikt att införskaffa stora mängder supernyttig vattenkrasse till spännande anrättningar. Det känns väldigt spännande att vi lärt känna så många människor här i krokarna som själva odlar och från vilka vi kan få tag på råvaror till verksamheten, istället för att bara köpa från större grossister.

Grönkålsmonstret anfaller!

Idag har jag för första gången på väldigt länge, efter att ha tagit mitt förnuft till fånga, sovit en siesta på två timmar... Underbart! Nu har det varit körigt på sistone efter som vi har fullt upp på vardagarna med webshopen och caféet och då jag jobbar varje helg... Det har inte varit en enda dag ledig. Det funkar inte i längden. Igår sa vi att vi att vi, efter att jag kommit hem från slottsjobbet, inte skulle jobba ett jota med "jobb". Istället har jag som sagt slappat och sovit, och samma kommer det bli imorgon... En glad och mer avslappnad Erik kommer att möta nästa vecka, då Råvarubutiken ska bli klar...

Rakt emot mig sitter min bonusdotter Charlize och bloggar för fullt om saker som snurrar i en åttaårings huvud. Gå gärna in och ta en titt (och lämna ett spår)! --> blomsterang.blogspot.com

3 kommentarer:

  1. Haha! Vilken rolig bild på lille killen. Där har vi en äkta råkostare :-)

    SvaraRadera
  2. hej, har ni inte öppnat webshopen än? hehe

    SvaraRadera
  3. VIlda: HC: japp! det känns viktigt och roligt. Han verkar dock sova lite mindre än de gör de där småttingarna...

    Anonym: ooooohhhh! Jorå! Coming up! Vänta ba lite! Nu, eller snart! Jag lovar! Och helt utan stress.

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet