fredag 11 september 2009

Skördresultat



Vilda: Frukten torkade finfint. Äpplena och päronen (och de fem bananer som vi la till men som inte är från någons trädgård, jag tror inte ens de är lokalproducerade) blev klara redan igår, plommonen behövde längre tid på sig. Det var riktigt gott igår, jag använde lite av den torkade frukten i en höstpaj men mindre än jag planerat. När jag gjort basen till pajen och vände mig om för att plocka päronbitar men de var borta; Charlize ock Kire hade ätit upp alltihop.
Jag tog nyss ut plommonen. De hade fått rätt konsistens men gud vad de smakade illa. Fast Kire sitter och proppar i sig på andra sidan datorn så det är väl väldigt individuellt det där med smaken.



Beredd!

Hörs ikväll!

PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.

6 kommentarer:

  1. Å vad god pajen ser ut! Vad mysigt att få så där mycket frukt. Jag plockade en kasse fallfrukt i vår trädgård igår som jag tänkte göra mos på, men det är väl inget för er ;-) Bra idé att torka äpplena, det ska jag göra med några finare äpplen än de jag har inne just nu. Funderar på hur man ska förvara dem för bästa hållbarhet bara, har ni några tips?

    SvaraRadera
  2. Hej Johanna!
    Prova att göra rått äppelmos, rensa äpplena ordentligt och mixa ihop med blötlagda dadlar, håller dock inte så länge... Idag har jag köpt sex påsar ekologiska bananer som jag ska göra glass av (frysa in utan skal), och några ska jag torka med kanel på.
    Förvara frukten i en ren ogenomskinlig och lufttät burk. Frukten ska stå ganska kallt, runt tio grader, dvs i en sval. Har man ingen sådan kan den faktiskt stå i kylen - mörkt och kallt. Så länge den inte ligger bredvid vitlöken!

    Och! glöm inte att torkad frukt faktiskt KAN frysas... :o)

    /Kire

    SvaraRadera
  3. åh, det här var mysigt :) med torkad frukt alltså.

    Kan ni inte göra kategorier i er blogg? Så mcyket lättare att hitta tillbaka till gamla inlägg :)

    <3

    Amanda

    http://artali.qh.se

    SvaraRadera
  4. Sitter just nu och äter kolastänger till fredagsgodis. Kolastängerna är naturligtvis bara torkade bananer. Bananerna är skurna på längden och doppade i honungsvatten (jag vet inte varför - det bara sägs att man ska göra det). Det blir riktigt godis. Fast nyttigt.

    SvaraRadera
  5. Har precis hittat denna sida. Låter härligt med ert projekt så nära där jag bor. Undrar om du skulle kunna maila mig, har lite frågor? rawhealing@gmail.com
    Har ätit raw food ett tag, har tyvärr slutat av olika anledningar och vill tillbaka in i det igen. NU!
    Ulla-Karin

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde precis er Mayoneise! :D
    Tack, sååå gooood! Min sallad blev genast roligare! :)


    <3

    Amanda

    Http://Artali.qh.se

    SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet