Kire: 23:24. Flera timmar vaken tid kvar innan svärfar (och nu Raw Food-profilen...hihi) Johan ska jobba natt. Jag utnyttjar helgens sista timmar till att låta honom lära mig HTML-kodning för att vi ska kunna laborera mer på djupet med hemsidorna i verksamheten. Allt fler delar av Kiviks Lilla Råa växer fram, och nu börjar det lite pirrigt faktiskt kännas som att det här kommer att bli av. På riktigt.
Familjen datanörd
Igår satt vi samtliga och jobbade på olika projekt framför våra datorer. Inklusive Charlize, som håller på att bygga upp sin egen djuraffär i Sims med Pets expansion pack. Det är otroligt skönt att vara någonstans där man kan avbryta sina göromål och enkelt gå till köket och ta sig något smaskigt och råkostigt att äta, som jag precis nyss gjort. Framför mig ligger en skiva av Johans mandelbröd, toppat med ett "smör" gjort av mosad avokado, salt, peppar och dragon. Sen har jag lagt på tomatskivor och överst balanserat några mungbönsgroddar. Denna blandning tillfredsställer ALLA sug jag har för något "brödigt", vilket jag märkt ofta är ett dilemma för oss råkostare, och tillsammans med ett glas sesammjölk har man faktiskt ett helt otroligt litet nyttigt mellanmål. Okej, nu är det kanske dags att avslöja receptet till detta fantastiska bröd. Men det blir mängder på "en höft", för det är precis så Johan gör det. Huvudingredienserna är i alla fall sådana som man får över från annan matlagning, och brödet blir ett slags återvinningspumpernickel. Precis så effektivt som som Raw Food ska vara.
Svärfar i handlartagen
- 3 delar mandelmjöl (rest från Johans regelbunda morgonmjölk)
- 1 del linfrömjöl (mixa linfrön i kaffekvarn)
- 1 del hasselnötsmjöl (ej obligatoriskt) (rest från vår hasselnötsmjölk som vi tog med oss hit)
- zucchini/squashrester (vi hade gammalt innanmäte kvar från tillverkningen av squashpasta)
- ett par dadlar (för att ge brödet lite sötma, men använd inte för många, då blir det mer fruktkaka av det hela)
- kummin efter smak
- salt
- olivolja
Häll mjölen i en bytta, och kör squash, dadlar och kryddor i matberedare. Blanda samman allting och knåda med olivolja. Dela sedan upp smeten och forma platta kakor. Torka i torkugn i några timmar. Låt ligga längre för en mer knäckebrödig känsla. Lycka till, och njut imorgon av sista augusti!
Nu är det dags för mig att släppa HTML-koden, hasa mig iväg från stolen och somna in...
div .object_bed object_kire{
background-image: night; position: horizontal;
sleep-intent: -08h; }
PS: köp härliga superfoods, raw food-produkter och annat mumsigt, ekologiskt och braproducerat på vår trevliga sida råvarubutiken.
Det verkar som om någon har övat sig på html-kodning även i detta inlägg thihi...
SvaraRaderaÅh jag måste prova det brödet! alltid kul o göra lite olika bröd! :D
SvaraRaderaHar en ugn inne med slemmiga linfrön, honung, pumpa, solros, salt, ingefära o chili. Lööv it! <3
Ska prova erat imorn!
JÄTTEBRA blogg har ni! och jag älskar eran webshop och era paket! hihi