lördag 22 augusti 2009

Vad vi serverade Skåne (magasinet)


Vilda: oj vad klockan är mycket. Jag borde gå och lägga mig nu, vi har besök från Malmö och i morgon har vi utlovat Österlenloppis klockan tio. Trött är jag också efter den extrema kraftansträngningen sedan i morse. Men jag har lite att visa och lite att berätta och jag känner att säger jag det inte nu så blir det i ett annat inlägg och blir det i ett annat inlägg och jag råkar ha annat att säga så blir inlägget väldigt långt och det är något jag (och Kire) måste jobba på...

Igår blev vi förärade besök av Daniel Quartey, en av Sveriges främsta vegetariska kockar. Vi kom i kontakt med honom på Charlizes skolstart genom att hans döttrar går på Sophiaskolan och genom att han hade varit och nosat på cafélokalen innan han visste att vi redan skrivit kontrakt. Han hade funderat på att skaffa sig en lokal men var inte säker på hur, när och var men visste att vår lokal skulle bli ledig (eftersom hon som har den nu också har barn på Sophiaskolan). Vi berättade att vi absolut kunde dela, samt lite om vår idé. Han tyckte det var lite häftigt och utbytte nummer. Dagen därpå ringer han och säger att han hade funderat väldigt mycket på det vi berättat och igår kom han hem på lunch. Vi lagade en enkel sallad med dijonsenapsdressing (nervösa över att servera mat till en kock som man googlat sig fram till verkade vara "framstående" men redan vid salladen fick vi ett "Sån där kan ni ju servera i cafét").

Sedan fick han vitvinspannacotta med saffran och en portion makadamiaglass med pekannöt-kola-rippel och bananskivor. Han var otroligt entusiastisk och kom med mycket viktiga synpunkter och roliga förslag. När han gick var det med John Robbins bok "Hälsans hemligheter" under armen och med ett glatt leende fullt av idéer om framtida samarbeten.

Idag var det Magasinet Skånes tur att bli mutade. Reportern Måns och chefredaktören/ fotografen vars barn också visar sig gå på Sophiaskolan (i samma klass som Daniel Quarteys döttrar t.o.m.) kom till oss klockan två idag och vi hade inte hunnit klart med vår buffé...

Så jag jagade ut dem till vardagsrummet där Kire fick sitta och bli intervjuad medan jag fixade klart maten. Så könsstereotypt. (men så har det blivit på sistone... jag lagar mat och tar hand om Vilgot, han går omkring med en skruvmejsel bakom örat och visslar med skitiga händer i djupa blåa fickor. Det gör inte saken bättre att bara han har körkort).

Kire: (eller inte riktigt, jag lagar faktiskt mat också, och sköter all disk och tvätt!)

Discussion to be continued...

Detta serverade vi i alla fall:


SpenatMasala
Blomsterpaté
Gojiketchup
Kokoswraps
Marinerade grönsaker
Aprikoschutney
Svartpepparost
Gräslöksost
Selleriburgare
Svartsesambröd
Pasta med ostsås
4 sorters crackers (indisk, paprika-oliv, hot tomat, rosmarin)
Sallad, groddar, hampafrön, kapris, rädisor...Till efterrätt serverade vi saffranspannacotta igen (tror vi måste förbättra receptet) samt vår underbara chokladcheesecake. Det var ingen billig muta, men för 25.000 potentiella kunder (upplagan för magasinet) så var det värt några hundringar ;-) Nu är magen full av mat och kylen full av rester. Av två stora cheesecakes är två bitar kvar, inpackade i folie inför ett kalas Challan ska besöka i morgon.

Imorgon eller kanske på söndag lovar jag att vi återkommer till ämnet "att börja"... tills dess, goden natt!

Förresten, Vilgot har hittat sin nya favoritplats i lägenheten:


6 kommentarer:

 1. Oj, vilken god mat! Det finns inte möjlighet att få lite recept?

  SvaraRadera
 2. Det låter fint! Jag väntar med spänning...

  SvaraRadera
 3. Förresten, var köper ni alla fina råa ekologiska råvaror? Jag funderar främst på nötter och superfood?

  SvaraRadera
 4. -ja du, just nu köper vi dom från England t.ex rawliving.eu eller gojiking.co.uk- Det finns även en svensk nätbutik rawfoodshop.se men de är ganska dyra. I början av oktober ska vi själv sätta igång en nätbutik med förhoppningsvis lite bättre priser då vi vill att folk ska ha råd att leva så här :-)

  SvaraRadera
 5. är jätte nyfiken på hur artikeln blir!! sötaste kortet på vilgot i handfatet!

  SvaraRadera

RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmetRAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RAW FOOD RÅkost råkost råkost råkost recept recept recept recept vegan vegan vegan vegan vvegetarian vegetarian vegetarian vegetarian hälsa hälsa hälsa hälsa gourmet gourmet gourmet gourmet